Є люди, які не можуть жити без сала. А є ті, хто не розуміє його смак. Однак цей смачний рецепт не залишить байдужим нікого.
Продукти:
• 0, 5 кг сала;
• 1 ч. л. чорного перцю;
• 3-4 ст. л. солі;
• 1 головка часнику;
• пучок кропу і петрушки;
• 5 ст. л. аджики.
Як готувати:
1. Підійде сало і з м’ясним прошарком. Помийте його і зріжте товсту шкірку.
2. Сало переверніть на іншу сторону і зробіть надрізи. У вас повинна вийти гармошка.
3. Дрібненько наріжте зелень, посоліть.
4. З одного боку в надрізи покладіть щільно зелень.
5. Переверніть і наповніть нарізи з іншого боку гострою аджикою.
6. Потім сало добре посоліть і поперчіть з кожного боку. Можете взяти побільше солі, адже сало візьме стільки, скільки йому необхідно.
7. На робочій поверхні розгорніть плівку і покладіть на неї ріпчасту цибулю, порізану у вигляді півкілець. Зверху – сало.
8. Загорніть сало щільно в плівку і помістіть на три доби в холодильну камеру.
9. Після цього перекладіть його в морозилку, щоб було зручніше нарізати.
Закуска з сала виходить ароматною, в міру солоною, гарно виглядає і має приголомшливий смак. Спробуйте!