
Цікаві та вітамінні рецепти салатів із головним інгредієнтом – капустою! Занотовуйте рецепти 😉
Салат з капусти з чорносливом і морквою

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ З КАПУСТИ
-
1 невелика головка капусти
-
1 морквина
-
200 г чорносливу без кісточок
-
2 ст. ложки лимонного соку
-
1 ч. ложка цукру
-
4 ст. ложки олії
-
сіль, перець.
ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ З КАПУСТИ З ЧОРНОСЛИВОМ І МОРКВОЮ
- Капусту дрібно нашаткувати, посолити і перетерти руками.
- Моркву крупно натерти і додати до капусти.
- Чорнослив залити кип’ятком, через 2-3 хв відцідити, промити, порізати соломкою і змішати з овочами.
- Полити все заправкою, перемішати і залишити настоюватися протягом 10 хв.
- Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, цукор і перець.
Салат зі свіжою капустою, селерою і блакитним сиром

Інгредієнти
- 1-2шт. селери;
- 1 червона цибулина;
- 2 моркви;
- 1 качан капусти;
- 60 мл червоного винного оцту;
- оливкова олія;
- 150 г блакитного сиру ;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
Наріжте селеру невеликими шматочками, а цибулю – тонкими півкільцями. Натріть моркву на крупній тертці. Нашинкуйте капусту.
Змішайте оцет, олію, сіль і перець. Змішайте овочі з сиром та заправкою і ретельно перемішайте.
Салат з червоної капусти
Вітамінний салат з капусти допоможе вам збагатитись поживними, корисними речовинами у весняний період. Свій незвичний колір ця капуста отримала завдяки вмісту в ній антоціанів – речовин, які підвищують пружність капілярів, сприяють підвищенню імунітету до радіації, а фітонциди допомагають при туберкульозі та інших захворюваннях легенів, при бронхітах і ларингітах. З червонокачанки переважно роблять салати, але в тушкованому вигляді вона не менш смачна, до того ж дуже ефектно виглядає завдяки своєму рубіновому кольору. Пропонуємо приготувати салат з червоної капусти за нашим рецептом.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ
-
1 невелика білокачанна капуста
-
1 невелика червона капустина
-
400 грамів консервованої кукурудзи
-
100 грамів натурального йогурту або сметани
-
2 морквини
-
1 столова ложка діжонської гірчиці
-
1 столова ложка яблучного оцту
-
3 чайні ложки цукру
-
1/2 чайної ложки солі
-
пучок зелені
-
мелений чорний перець.
ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ
- Червону і білокачанну капусту промити, порізати і трішки розім’яти щоб вона пустила свій сік і стала м’якшою. Але не сильно, щоб залишилась хрусткою.
- Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці.
- Натуральний йогурт або сметану перемішати з діжонською гірчицею, цукром, меленим чорним перцем, сіллю, яблучним оцтом до однорідної консистенції.
- У капусту додати моркву, кукурудзу і подрібнену зелень, ретельно перемішати.
- Додати в салат приготований соус, добре вимішати.
- Подавати, прикрасивши гілочкою свіжої зелені.
Салат з капусти і ковбаси «Нашвидкоруч»

Якщо гості на порозі, а на столі – нічого, вас врятує те, що є в холодильнику.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ
-
половина капустини
-
1 свіжий огірок
-
1 цибулина
-
300 грамів будь-якої ковбаси
-
часник, майонез, зелень.
ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ
- Капусту нашаткувати, присолити.
- Огірок, ковбасу і цибулю порізати соломкою.
- Усе змішати, заправити подрібненим часником, майонезом, зеленню.
Вітамінний салат з капусти під апельсиновою заправкою
Ваша фігура неодмінно вам подякує за такий соковитий, смачний, поживний та легкий салатик!
ІНГРЕДІЄНТИ
-
1/4 капустини
-
1 морквина
-
1 яблуко
-
1 апельсин
-
50 г горіхів
-
сіль, перець за смаком
-
1–2 ст. ложки олії (оливкової)
ПРИГОТУВАННЯ
- Перш ніж перейти до безпосереднього приготування салату, слід позбавити капустину від зовнішніх ушкоджених листків, обрізати забруднені місця та добре вимити, щоб не зіпсувати страву.
- Далі розрізати вимиту капустину на 4 частини, вирізати і викинути качан.
- Одну з чотирьох частин тоненько нашаткувати, скласти в зручну миску, додати сіль, і гарненько пом’яти. Капуста пустить сік, який додасть салату соковитості і додаткового смаку.
- Якщо коли ви мили капустину, її листки здалися вам занадто жорсткими, одразу після шаткування капусту можна опустити в окріп і залишити під кришкою на 20 хвилин. Згодом воду злити, капусті дати охолонути.
- Сиру моркву слід вимити і обчистити, відрізати зеленуваті і зіпсовані частини, якщо такі є, зняти тонкий верхній шар гострим ножем. Будьте обережні, адже саме під шкірочкою моркви міститься велика кількість поживних речовин, і є ризик зрізати занадто багато. Якщо морква молода, її можна взагалі не чистити, лише добре промити водою.
- Очищену моркву натерти дрібно і перемішати з нашаткованою капустою.
- Яблука надають чудового смаку будь-якому салату. Для салату з капусти одне яблуко слід вимити і крупно натерти разом зі шкіркою.
- Моркву і яблуко слід підготувати безпосередньо перед приготуванням салату, адже вони швидко втрачають корисні речовини, а яблуко ще й окиснюється і змінює колір на коричневий. Щоб призупинити цей процес, можна побризкати нарізані для салату яблука лимонним соком.
- 50 грамів горіхів слід посікти і додати до решти інгредієнтів. Усе добре перемішати.
- Горіхи традиційно входять до рецептів салатів з капусти і салатів з моркви, адже їх смак ідеально доповнює і підкреслює смак цих продуктів. Найкраще обирати волоські горіхи, однак можна використати лісові горіхи, підсмажений арахіс, кедрові горішки і навіть соняшникове насіння. Головне не боятися експериментувати.
- Заправляється салат з капусти особливим соусом. Для його приготування слід вимити апельсин і вичавити з нього сік, змішати сік з 1-2 столовими ложками оливкової олії.
- Спробуйте експериментувати зі смаком! Замість оливкової олії можна використати соєву, кунжутну, кукурудзяну чи будь-яку іншу. Так само можна експериментувати із приправами, наприклад, замість чорного перцю додати червоний або білий. Не зіпсує салат і зелень: кріп, петрушка, коріандр, м’ята, базилік або будь-яка інша за вашим смаком.
- Салат слід полити заправкою і залишити настоюватися. Через годину – ваш салат з капусти готовий!