Незвичні салати із звичайної капусти — 5 рецептів

Незвичні салати із звичайної капусти — 5 рецептів
Незвичні салати із звичайної капусти — 5 рецептів

Цікаві та вітамінні рецепти салатів із головним інгредієнтом – капустою! Занотовуйте рецепти 😉

Салат з капусти з чорносливом і морквою

Салат з капусти з чорносливом і морквою
Салат з капусти з чорносливом і морквою

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ З КАПУСТИ

  • 1 невелика головка капусти

  • 1 морквина

  • 200 г чорносливу без кісточок

  • 2 ст. ложки лимонного соку

  • 1 ч. ложка цукру

  • 4 ст. ложки олії

  • сіль, перець.

ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ З КАПУСТИ З ЧОРНОСЛИВОМ І МОРКВОЮ

  • Капусту дрібно нашаткувати, посолити і перетерти руками.
  • Моркву крупно натерти і додати до капусти.
  • Чорнослив залити кип’ятком, через 2-3 хв відцідити, промити, порізати соломкою і змішати з овочами.
  • Полити все заправкою, перемішати і залишити настоюватися протягом 10 хв.
  • Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, цукор і перець.

Салат зі свіжою капустою, селерою і блакитним сиром

Салат зі свіжою капустою, селерою і блакитним сиром
Салат зі свіжою капустою, селерою і блакитним сиром

Інгредієнти

  • 1-2шт.  селери;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 моркви;
  • 1 качан капусти;
  • 60 мл червоного винного оцту;
  • оливкова олія;
  • 150 г блакитного сиру ;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

Наріжте селеру невеликими шматочками, а цибулю – тонкими півкільцями. Натріть моркву на крупній тертці. Нашинкуйте капусту.

Змішайте оцет, олію, сіль і перець. Змішайте овочі з сиром та заправкою і ретельно перемішайте.

Салат з червоної капусти

Салат з червоної капусти

Вітамінний салат з капусти допоможе вам збагатитись поживними, корисними речовинами у весняний період. Свій незвичний колір ця капуста отримала завдяки вмісту в ній антоціанів – речовин, які підвищують пружність капілярів, сприяють підвищенню імунітету до радіації, а фітонциди допомагають при туберкульозі та інших захворюваннях легенів, при бронхітах і ларингітах. З червонокачанки переважно роблять салати, але в тушкованому вигляді вона не менш смачна, до того ж дуже ефектно виглядає завдяки своєму рубіновому кольору. Пропонуємо приготувати салат з червоної капусти  за нашим рецептом.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ

  • 1 невелика білокачанна капуста

  • 1 невелика червона капустина

  • 400 грамів консервованої кукурудзи

  • 100 грамів натурального йогурту або сметани

  • 2 морквини

  • 1 столова ложка діжонської гірчиці

  • 1 столова ложка яблучного оцту

  • 3 чайні ложки цукру

  • 1/2 чайної ложки солі

  • пучок зелені

  • мелений чорний перець.

ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ

  • Червону і білокачанну капусту промити, порізати і трішки розім’яти щоб вона пустила свій сік і стала м’якшою. Але не сильно, щоб залишилась хрусткою.
  • Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці.
  • Натуральний йогурт або сметану перемішати з діжонською гірчицею, цукром, меленим чорним перцем, сіллю, яблучним оцтом до однорідної консистенції.
  • У капусту додати моркву, кукурудзу і подрібнену зелень, ретельно перемішати.
  • Додати в салат приготований соус, добре вимішати.
  • Подавати, прикрасивши гілочкою свіжої зелені.

Салат з капусти і ковбаси «Нашвидкоруч»

Салат з капусти і ковбаси «Нашвидкуруч»
Салат з капусти і ковбаси «Нашвидкоруч»

Якщо гості на порозі, а на столі – нічого, вас врятує те, що є в холодильнику.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ

  • половина капустини

  • 1 свіжий огірок

  • 1 цибулина

  • 300 грамів будь-якої ковбаси

  • часник, майонез, зелень.

ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ

  • Капусту нашаткувати, присолити.
  • Огірок, ковбасу і цибулю порізати соломкою.
  • Усе змішати, заправити подрібненим часником, майонезом, зеленню.

Вітамінний салат з капусти під апельсиновою заправкою

Ваша фігура неодмінно вам подякує за такий соковитий, смачний, поживний та легкий салатик!

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1/4 капустини

  • 1 морквина

  • 1 яблуко

  • 1 апельсин

  • 50 г горіхів

  • сіль, перець за смаком

  • 1–2 ст. ложки олії (оливкової)

ПРИГОТУВАННЯ

  • Перш ніж перейти до безпосереднього приготування салату, слід позбавити капустину від зовнішніх ушкоджених листків, обрізати забруднені місця та добре вимити, щоб не зіпсувати страву.
  • Далі розрізати вимиту капустину на 4 частини, вирізати і викинути качан.
  • Одну з чотирьох частин тоненько нашаткувати, скласти в зручну миску, додати сіль, і гарненько пом’яти. Капуста пустить сік, який додасть салату соковитості і додаткового смаку.
  • Якщо коли ви мили капустину, її листки здалися вам занадто жорсткими, одразу після шаткування капусту можна опустити в окріп і залишити під кришкою на 20 хвилин. Згодом воду злити, капусті дати охолонути.
  • Сиру моркву слід вимити і обчистити, відрізати зеленуваті і зіпсовані частини, якщо такі є, зняти тонкий верхній шар гострим ножем. Будьте обережні, адже саме під шкірочкою моркви міститься велика кількість поживних речовин, і є ризик зрізати занадто багато. Якщо морква молода, її можна взагалі не чистити, лише добре промити водою.
  • Очищену моркву натерти дрібно і перемішати з нашаткованою капустою.
  • Яблука надають чудового смаку будь-якому салату. Для салату з капусти одне яблуко слід вимити і крупно натерти разом зі шкіркою.
  • Моркву і яблуко слід підготувати безпосередньо перед приготуванням салату, адже вони швидко втрачають корисні речовини, а яблуко ще й окиснюється і змінює колір на коричневий. Щоб призупинити цей процес, можна побризкати нарізані для салату яблука лимонним соком.
  • 50 грамів горіхів слід посікти і додати до решти інгредієнтів. Усе добре перемішати.
  • Горіхи традиційно входять до рецептів салатів з капусти і салатів з моркви, адже їх смак ідеально доповнює і підкреслює смак цих продуктів. Найкраще обирати волоські горіхи, однак можна використати лісові горіхи, підсмажений арахіс, кедрові горішки і навіть соняшникове насіння. Головне не боятися експериментувати.
  • Заправляється салат з капусти особливим соусом. Для його приготування слід вимити апельсин і вичавити з нього сік, змішати сік з 1-2 столовими ложками оливкової олії.
  • Спробуйте експериментувати зі смаком! Замість оливкової олії можна використати соєву, кунжутну, кукурудзяну чи будь-яку іншу. Так само можна експериментувати із приправами, наприклад, замість чорного перцю додати червоний або білий. Не зіпсує салат і зелень: кріп, петрушка, коріандр, м’ята, базилік або будь-яка інша за вашим смаком.
  • Салат слід полити заправкою і залишити настоюватися. Через годину – ваш салат з капусти готовий!

Рецепти

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram