fbpx

Ніжна скумбрія в томатному соусі. Зберігайте рецепт!

Ніжна скумбрія в томатному соусі. Зберігайте рецепт!
Ніжна скумбрія в томатному соусі. Зберігайте рецепт!

Скумбрія в томаті – дуже смачний рецепт

Інгредієнти:

  • 4-5 шт. філе скумбрії
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець – за смаком
  • 200 г томатної пасти або соусу
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9% (можна використовувати червоний винний оцет)

Рецепт приготування:

  1. Рибу солимо і перчимо за смаком.
  2. Деко застиляємо папером для випічки, кладемо туди рибу, поливаємо її рослинною олією і ставимо запікати в розігріту духовку при 190 градусах 20 хвилин. Один раз потрібно буде перевернути.
  3. За цей час робимо соус: цибулю та часник дрібно нашаткувати.
  4. Обжарити на олії. Додати томатну пасту.
  5. Оцет з цукром випарувати в сотейнику, так щоб він зменшився в 2 рази.
  6. Додаємо в соус, заправити сіллю та перцем, потримати 2 хвилини та зняти з вогню.
  7. Рибку дістаємо з духовки, перекладаємо в форму, заливаємо соусом.
  8. Відправляємо в духовку ще на 5-10 хвилин. Смачного!