Ніжний домашній зефір, який просто тане в роті. Господиням на замітку!

Ніжний домашній зефір, який просто тане в роті. Господиням на замітку!
Ніжний домашній зефір, який просто тане в роті. Господиням на замітку!
Зефір за цим рецептом називається маршмеллоу. Він зараз дуже популярний в кав’ярнях та його обожнюють діти. Такий десерт виходить надзвичайно ніжний, м’який та неймовірно смачний. Маршмеллоу можна смажити на вогні та додавати до гарячих напоїв: кави або какао.
Інгредієнти:
  • Цукор-пісок – 4 скл.;
  • Желатин – 30 г;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.;
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.;
  • Вода – 350 мл.
Спосіб приготування:
  1. Змішайте желатин та 100 мл води і залиште набухати.
  2. В каструлю покладіть цукор, 250 мл води та варіть на середньому вогні постійно мішаючи до прозорого стану.
  3. Після закипання поваріть 3 хвилини, зніміть з вогню та додайте желатин.
  4. Розмішайте до повного розчинення та починайте збивати міксером на максимальній швидкості.
  5. Через 5 хвилин зупиніться, додайте лимонну кислоту та соду й продовжуйте збивати.
  6. Через 10-15 хвилин зупиніться, маса повинна бути щільна та спадати повільною товстою стрічкою.
  7. Змастіть килимок або тацю рослинною олією.
  8. Перекладіть масу в кондитерський мішок з насадкою та відсадіть зефір на підготовлену поверхню.
  9. Залиште стабілізуватися на 4 години.
  10. Присипте готові зефірини цукровою пудрою або кукурудзяним крохмалем та обережно склейте попарно між собою.
Якщо воду в рецепті замінити на будь-який сік, то десерт вийде з ароматом та смаком обраного інгредієнта.

Смачного!

За матеріалами

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!