Ну дуже смачні голубці з молодої капусти!

Ну дуже смачні голубці з молодої капусти!
Ну дуже смачні голубці з молодої капусти!

Інгредієнти:

на 12-13 голубців

  • 600 г домашнього фаршу (у мене суміш яловичини і курки)
  • 150 г кругло зернистого рису +1 \ 2 ч. л. солі
  • 1 цибулина
  • сіль перець
  • 150-200 мл води
  • 1 качан капусти

Для заливки:

  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ч. л. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • 2-3 ч. л. цукру
  • 700 мл води
  • мелений перець

Процес приготування:

  1. Промиваємо кілька разів рис в холодній воді, заливаємо окропом, додаємо сіль, ставимо на вогонь і варимо 3 хвилини, потім залишаємо ще на 5 хвилин під кришкою. Далі відкидаємо рис на сито, щоб стекла зайва рідина, в підсумку маємо розсипчастий рис.
  2. Обсмажуємо дрібно порізану цибулю, половину будемо додавати в фарш. У цибулю, що залишилася додаємо терту моркву і продовжуємо обсмажувати, готувати заливку. Коли морква обжариться, додаємо трохи борошна, щоб соус був трохи густіше, томатну пасту і відразу ж гарячу воду, сіль, цукор, перець, розмішуємо і проварюємо 5 хвилин. Заливка готова.
  3. Приготуємо фарш, перемоловши яловичину і куряче м’ясо, додамо сіль, перець, злегка остиглий рис і половину обсмаженої цибулі. Ретельно перемішуємо і додаємо воду, щоб фарш став не сухим, а ніжним. Вода потрібна для рису, який під час варіння буде доварюватися і забирати всю вологу навколо себе, без води голубці будуть дуже сухими.
  4. На капусті навколо качана зробимо надрізи і помістимо качаном вниз в киплячу воду на кілька хвилин, від 1 до 3, це залежить, наскільки у вас молода капуста.
  5. Потім перевертаємо капусту, знімаємо листочки. Виймаємо качан капусти з води, а листочки проварити ще 1-2 хвилини. Виймаємо, а в воду знову опускаємо качан капусти, знімаємо листочки, що залишилися, проварюємо, виймаємо. Даємо охолонути, потім зрізати ущільнення біля основи листочків або відбити молоточком без зубчиків.
  6. Формуємо голубці. На товстий край листа кладемо 1-1,5 ст. л. фаршу, загортаємо, укладаємо в каструлю горизонтально, заливаємо заливкою. У мене вийшло 12 середніх голубців.
  7. Заливка повинна покрити весь нижній шар, якщо рідини мало, долийте акуратно трохи води, ставимо на вогонь, після закипання вогонь зменшити і варити 40-45 хвилин, потім дати настоятися ще пів години – годину.

Ну дуже смачні голубці з молодої капусти готові!

Ну дуже смачні голубці з молодої капусти!
Ну дуже смачні голубці з молодої капусти!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!