Фотограф Марина Екроос (Marina Ekroos) з Фінляндії і її «смачний» проект закликають задуматися про те, що ми їмо. За допомогою лише одного знімка дівчина демонструє етапи приготування того чи іншого блюда, і всі потрібні для нього інгредієнти. Це і цікаві національні страви і соуси, а також прості і знайомі всім рецепти.
Марина Екроос хотіла змусити людей задуматися про те, що вони їдять. Їжа – це не тільки смак і харчування. Приготування їжі поєднує багато процесів, які впливають на кінцевий результат. Розклавши рецепти на окремі кроки фотограф показала, скільки етапів проходить їжа і з чого складаються страви.
Проект стартував в 2009 році. Першою фотографією був рецепт булочок з корицею. Серія повільно еволюціонувала в книгу, видану в Фінляндії в 2012 році і на Тайвані в 2016 році. Книга не містить точних рецептів. Вона є сполучною ланкою між світом мистецтва і кулінарією.
Булочки з корицею (Сіннабони)
Всі 62 фото з книги були створені Мариною самостійно. А це означає, що спочатку вона вчилася готувати страви, а потім робила знімки. Вся їжа на фотографіях не оброблялася. Після зйомки всі продукти відправлялися в страви, а не в сміття, як це часто буває в фуд-фотографії. Їжу, приготовлену з продуктів на фото, Марина їла разом з друзями.