Один з найпростіших і вишуканих десертів для свята — німецький яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 ст.
  • масло – 100 г
  • сметана – 50 г
  • яйце – 2шт.
  • сир – 250 г
  • сода – 0,25 ст.л.
  • цукор – 0,7 ст.
  • яблуко – 4-5 шт.
  • кориця – за смаком
  • ванільний цукор – 10 г
  • лимонний сік – за смаком
  • згущене молоко – за смаком

Рецепт приготування:

  1. З’єднайте 1 жовток, 2 столові ложки цукру, розтоплене вершкове масло, сметану і соду.
  2. Додайте до них просіяне борошно і замісіть м’яке пісочне тісто.
  3. Викладіть його в форму для випічки, сформуйте бортики і наколіть тісто виделкою.
  4. Сир розітріть з 1/3 скл. цукру, ванільним цукром, одним жовтком, згущеним молоком і розподіліть отриману масу по пісочній основі.
  5. Наріжте яблука дольками і рівномірно викладіть їх на сирний шар, після чого присипте корицею.
  6. Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хв.
  7. Поки пиріг випікається, збийте білки з невеликою кількістю лимонного соку, після додайте 2 ст. л. цукру і збивайте до стійких піків на повільній швидкості.
  8. Дістаньте пиріг, викладіть на нього білкову масу і відправте в духовку ще на 10-15 хвилин. Печіть при 170 градусах. Смачного!
Один з найпростіших і вишуканих десертів для свята — німецький яблучний пиріг
Один з найпростіших і вишуканих десертів для свята — німецький яблучний пиріг