Минтай – смачна, корисна і недорога риба. Пропонуємо 5 оригінальних способів приготування, які підійдуть і на щодень, і на свята. Рецепти дуже прості, тому рекомендуємо спробувати всі 5!
- Минтай з овочами на сковороді
- 500 г філе минтая;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- 1 солодкий перець;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- лавровий лист.
Як готувати
- Розморозьте рибу, почистіть. Розберіть на філе.
- Філе наріжте на великі кусочки.
- Наріжте всі овочі.
- На сковороді обмажте цибулю, додайте моркву, перець.
- Тушкуйте 3-4 хвилини, постійно помішуйте.
- Додайье чорний перець, лавровий лист, кусочки риби.
- Готуйте ще 10 хвидин, постійно помішуючи.
- Вкінці посоліть.
2. Минтай в мікрохвильовці
- 250-300 г філе минтая;
- 1 ч. спецій для риби;
- півцибулі;
- півморквини;
- петрушка;
- помідори;
- 20 мл води (можна не додавати);
- 20-30 г сиру;
- сіль.
Як готувати:
- Поріжте рибу на шматки, викладіть у жаростійку форму.
- Солимо, додаємо спеції для риби.
- Зверху – цибуля, нарізана дрібними кільцями. Потім – шар тертої моркви.
- На моркву викладаємо кільця помідорів.
- Доливаємо 20 мл води.
- Ставимо у мікрохвильову піч на 8 хвилин.
- Витягніть форму, посипте невеликою кількістю сиру.
- Поставте ще на 30-40 секунд.
3. Минтай в духовці
- 3 тушки минтая;
- 1 цибуля;
- солодкий перець;
- 2-3 ст.л. оливкової олії;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 2 зубці часнику;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- зелень;
- сіль.
Як готувати:
- У чаші блендера подрібнюємо зелень і солодкий перець.
- Додаємо гірчицю, лимонний сік, оливкову олію.
- За бажанням можна додати перець чилі.
- Рибу солимо і додаємо маринад.
- У змащену форму викладаємо кільця цибулі, на них – рибу.
- Накриваємо фольгою.
- Ставимо у розігрітій до 200 С 15 хвилин.
- Через 15 хвилин знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.
4. Минтай в підливі
- 600-700 г риби;
- 800-900 мл води;
- 5 шт. перцю духмяного (горошком);
- лавровий лист;
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- 0,5 ч.л. цукру;
- 1 ст.л. борошна;
- 3 ст.л. сметани.
Як готувати:
- Воду ставимо на вогонь, додаємо духмяний перець і сіль.
- Тепер опускамо рибу, варимо 5 хвилин з початку закипання.
- Рибу витягуємо на тарілку, бульйон відставляємо.
- Рибу відділяємо від кісток.
- Наливаємо в миску бульон, додаємо борошно, ретельно перемішуємо вінчиком.
- Додаємо сметану, все перемішуємо.
- Тушкуємо цибулю, додаємо цукор, натерту моркву, солимо.
- Через кілька хвилин викладаємо у сковороду рибу.
- Заливаємо підливою, тушкуємо 10-12 хвилин.
5. Минтай в томатному соусі
- 600 г риби;
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- томатний сік – 1 стакан (або 2 ст. л. томатної пасти, розведені в склянці води)
- 1 ст. л. сметани;
- 0,5 склянки води;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Як готувати:
- Рибу нарізати на шматки, викладаємо в миску.
- Солимо, перчимо і залишаємо на 10 хвилин.
- Обсмажуємо цибулю, моркву, додаємо стакан томатного соку, розведену водою сметану.
- Тушкуємо кілька хвилин.
- Шматочки риби обвалюємо в борошні, викладаємо в підливку.
- Через 10 хвилин рибу перевертаємо.
- Тушкуємо ще 10 хвилин.
- Така страва підходить до будь-якого гарніру.
Зберігайте добірку рецептів, адже вони універсальні та дуже смачні. І не забудьте поділитися з друзями!