Ось як потрібно готувати минтай! 5 рецептів, які вам захочеться приготувати всі і одразу!

Минтай – смачна, корисна і недорога риба. Пропонуємо 5 оригінальних способів приготування, які підійдуть і на щодень, і на свята. Рецепти дуже прості, тому рекомендуємо спробувати всі 5!

  1. Минтай з овочами на сковороді
  • 500 г філе минтая;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 1 солодкий перець;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • лавровий лист.

Як готувати

  1. Розморозьте рибу, почистіть. Розберіть на філе.
  2. Філе наріжте на великі кусочки.
  3. Наріжте всі овочі.
  4. На сковороді обмажте цибулю, додайте моркву, перець.
  5. Тушкуйте 3-4 хвилини, постійно помішуйте.
  6. Додайье чорний перець, лавровий лист, кусочки риби.
  7. Готуйте ще 10 хвидин, постійно помішуючи.
  8. Вкінці посоліть.

2. Минтай в мікрохвильовці

  • 250-300 г філе минтая;
  • 1 ч. спецій для риби;
  • півцибулі;
  • півморквини;
  • петрушка;
  • помідори;
  • 20 мл води (можна не додавати);
  • 20-30 г сиру;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Поріжте рибу на шматки, викладіть у жаростійку форму.
  2. Солимо, додаємо спеції для риби.
  3. Зверху – цибуля, нарізана дрібними кільцями. Потім – шар тертої моркви.
  4. На моркву викладаємо кільця помідорів.
  5. Доливаємо 20 мл води.
  6. Ставимо у мікрохвильову піч на 8 хвилин.
  7. Витягніть форму, посипте невеликою кількістю сиру.
  8. Поставте ще на 30-40 секунд.

3. Минтай в духовці

  • 3 тушки минтая;
  • 1 цибуля;
  • солодкий перець;
  • 2-3 ст.л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 2 зубці часнику;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • зелень;
  • сіль.

Як готувати:

  1. У чаші блендера подрібнюємо зелень і солодкий перець.
  2. Додаємо гірчицю, лимонний сік, оливкову олію.
  3. За бажанням можна додати перець чилі.
  4. Рибу солимо і додаємо маринад.
  5. У змащену форму викладаємо кільця цибулі, на них – рибу.
  6. Накриваємо фольгою.
  7. Ставимо у розігрітій до 200 С 15 хвилин.
  8. Через 15 хвилин знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.

4. Минтай в підливі

  • 600-700 г риби;
  • 800-900 мл води;
  • 5 шт. перцю духмяного (горошком);
  • лавровий лист;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 0,5 ч.л. цукру;
  • 1 ст.л. борошна;
  • 3 ст.л. сметани.

Як готувати:

  1. Воду ставимо на вогонь, додаємо духмяний перець і сіль.
  2. Тепер опускамо рибу, варимо 5 хвилин з початку закипання.
  3. Рибу витягуємо на тарілку, бульйон відставляємо.
  4. Рибу відділяємо від кісток.
  5. Наливаємо в миску бульон, додаємо борошно, ретельно перемішуємо вінчиком.
  6. Додаємо сметану, все перемішуємо.
  7. Тушкуємо цибулю, додаємо цукор, натерту моркву, солимо.
  8. Через кілька хвилин викладаємо у сковороду рибу.
  9. Заливаємо підливою, тушкуємо 10-12 хвилин.

5. Минтай в томатному соусі

  • 600 г риби;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • томатний сік – 1 стакан (або 2 ст. л. томатної пасти, розведені в склянці води)
  • 1 ст. л. сметани;
  • 0,5 склянки води;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Як готувати:

  1. Рибу нарізати на шматки, викладаємо в миску.
  2. Солимо, перчимо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Обсмажуємо цибулю, моркву, додаємо стакан томатного соку, розведену водою сметану.
  4. Тушкуємо кілька хвилин.
  5. Шматочки риби обвалюємо в борошні, викладаємо в підливку.
  6. Через 10 хвилин рибу перевертаємо.
  7. Тушкуємо ще 10 хвилин.
  8. Така страва підходить до будь-якого гарніру.

Зберігайте добірку рецептів, адже вони універсальні та дуже смачні. І не забудьте поділитися з друзями!