П’ять оригінальних салатів до Нового року

П'ять оригінальних салатів до Нового року
П'ять оригінальних салатів до Нового року

Щороку нам хочеться дивувати і балувати близьких. Пропонуємо подати на новорічний стіл класичні салати в абсолютно новому прочитанні і нові яскраві салати з морепродуктами і фруктовими нотками.



Наприклад, “оселедець під шубою” буде складатися всього з 3 шарів без майонезу, але з подачею на скибочках відвареного буряка. “Олів’є” заграє новими фарбами з додаванням слабосоленої сьомги, яблук і авокадо, а “крабовий” салат красиво викладемо в порційні стакани і спробуємо нову, оригінальну заправку з соком лайма.

Також оригінальною прикрасою столу стане святковий салат з креветками і ананасами, а також салат з теплою курячою печінкою і гранатовими зернами. Поспішайте спробувати!

Новорічний салат з креветками і ананасами

Складові:

  • Очищені креветки – 600 г
  • Текіла 250 мл – + 1 ст. л.
  • Стиглий ананас 1 шт.
  • Оливкова олія – 125 мл
  • Терта цедра лайма – 1 ч. л.
  • Сік лайма – 2 ст. л.
  • Солодкий червоний перець – 1 шт.
  • Солодкий жовтий перець – 1 шт.
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Вода – 500 мл
  • Сіль, перец – по смаку

Приготування:

Готуємо креветки: змішуємо 250 мілілітрів текіли, 2 столові ложки морської солі і 250 мілілітрів води. Маринуємо в цьому соусі креветки приблизно 10 хвилин, блюдо накриваємо кришкою. Потім виймаємо креветки, маринад, що залишився, змішуємо з 250 мл води і переливаємо в більшу сковороду, доводимо до кипіння. Варимо в цьому соусі креветки приблизно 1 хвилину, знімаємо з вогню, тримаємо 10 хвилин креветки в останньому соусі і потім охолоджуємо.

Готуємо ананаси: розкладаємо по тарілці скибочки ананаса, поливаємо їх 60 мілілітрів оливкової олії і посипаємо морською сіллю.

Готуємо заправку: збиваємо цедру і сік лайма з залишками масла, додаємо столову ложку текіли.

Збираємо салат: змішуємо порізаний солодкий перець, креветки, дрібно порізану петрушку і салатну заправку. Викладаємо салат поверх ананасів, прикрашаємо зеленню.

Новорічний салат з креветками і ананасами
Новорічний салат з креветками і ананасами

Салат “Оселедець на шубі”

Складові:

  • Слабосолоний оселедець – 1 шт.
  • Відварений буряк – 2 шт.
  • Відварені яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелена цибуля – 0,5 пучка
  • Сіль, перец – по смаку

Приготування:

Готуємо оселедець: розбираємо на філе, видаляємо дрібні кісточки і нарізаємо шматочками. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і змішуємо з оселедцем.

Готуємо шари: буряк очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками, кулінарним кільцем вирізаємо однакові кружечки. Яйця очищаємо, тремо на тертці, розтираємо виделкою з вершковим маслом, сіллю і перцем.

Збираємо салат: на бурякову скибочку викладаємо яєчний шар, зверху – шматочки риби з зеленою цибулею, декоруємо часточкою лимона.

Салат “Оселедець на шубі”

Читайте також: Підбірка салатів на Новий рік 2018: ТОП-6 святкових рецептів

Салат “Олів’є” з малосольною сьомгою

Складові:

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Маринований огірок – 1-2 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Малосольна сьомга – 100 г
  • Консервований горошок – 5 ст. л.
  • Яблуко – 5 шт.
  • Подрібнена червона цибуля – 1 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Гірчиця, сіль, перець – по смак

Приготування:

Готуємо овочі: промиваємо картоплю і моркву, відварюємо до готовності. Остуджуємо і дрібно нарізаємо.

Готуємо інші інгредієнти: яйця відварюємо і дрібно нарізаємо. Очищаємо яблука від шкірки, нарізаємо кубиками. Подрібнюємо сьомгу, додаємо горошок і порізану цибулю.

Збираємо салат: робимо заправку з сметани або домашнього майонезу, солі і перцю з гірчицею за смаком. Змішуємо всі інгредієнти з заправкою. Подаємо в порційних склянках або викладаємо на тарілки з допомогою кулінарного кільця.

Салат "Олів'є" з малосольною сьомгою
Салат “Олів’є” з малосольною сьомгою

Салат з крабовим м’ясом, без майонезу

Складові:

  • Крабове м’ясо – 200 г
  • Томати черрі – 7 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Кукурудза – 200 г
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Петрушка – по смаку
  • Оливкова олія – за смаком
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Готуємо інгредієнти: нарізаємо черрі четвертинками, авокадо – кубиками.

Готуємо заправку: змішуємо оливкову олію, сік лайма, сіль.

Збираємо салат: змішуємо авокадо, томати, кукурудзу, петрушку і крабове м’ясо. Заправляємо крабовий салат і подаємо.

Салат з крабовим м'ясом, без майонезу
Салат з крабовим м’ясом, без майонезу

Теплий салат з курячою печінкою

Складові:

  • Сметана 20% – 120 г
  • Сир – 100 г
  • Перепелине яйце – 6 шт.
  • Томати черрі – 200 г
  • Редис – 250 г
  • Свіжий огірок – 100 г
  • Шніт-цибуля – 30 г
  • Куряча печінка – 300 г
  • Зерна гранату – 60 г
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Салат корн – 50 г
  • Сіль, перець – по смаку

Приготування:

Готуємо яйця: відварюємо їх 5 хвилин, очищаємо, нарізаємо четвертинками.

Готуємо інші інгредієнти: нарізаємо соломкою редис і свіжий огірок, а черрі – половинками. Сир і шніт-цибулю нарізаємо, гранат розбираємо на зерна.

Готуємо печінку: обвалюємо її в невеликій кількості солі і перцю, обсмажуємо приблизно 5 хвилин в суміші оливкової олії та вершкового масла на сильному вогні.

Збираємо салат: змішуємо в мисці редис, огірки, яйця і сир, заправляємо сметаною. Викладаємо на тарілку корн, поверх – сметанну суміш, навколо – половинки томатів і теплу печінку скибочками. Посипаємо зернами граната і зеленою цибулею.

Теплий салат з курячою печінкою
Теплий салат з курячою печінкою