«П’ятихвилинка»: ідеальна закуска на всі випадки життя. Сало в розсолі – кращий сільський рецепт

Ця закуска виручить, коли до вас несподівано завітали гості і не тільки. Адже сало за цим рецептом виходить дуже м’яким, ніжним, ароматним. Головне – купити хороше якісне сало, адже від цього залежить смак страви.

Продукти:

  • 1.5 кг сала;
  • 10- 12 зубчиків часнику;
  • 1 л води;
  • 8 ст. л. солі;
  • 3 – 4 лаврових листки;
  • перець горошком;
  • перець духмяний.

Як готувати

  1. У воду додаємо сіль, лавровий лист, запашний і перець горошком. Варимо після закипання 4 хвилини. Знімаємо з плити і охолоджуємо.
  2. Беріть більше м’ясисте сало, тоді виходить смачно.
  3. Промиваємо сало і просушуємо паперовими рушниками.
  4. Ріжемо сало на не зовсім великі шматочки.
  5. Часник ріжемо на дольки.
  6. Беремо чисту і суху банку, насипаємо трохи часнику і укладаємо шар сала шкіркою вниз.
  7. Знову посипаємо часником і викладаємо шар сала.
  8. Таким чином заповнюємо всю банку, посипаємо часником і заливаємо холодним розсолом, лавровий лист і перець також додаємо в сало.
  9. Закриваємо банку кришкою і залишаємо на 2 доби при кімнатній температурі.
  10. Через 2 дні ставимо банку в холодильник ще на 2 дні.
  11. Тепер уже можна діставати сало з банки, маринад просто виливаємо.
  12. Просушуємо сало паперовим рушником і кожен загортаємо в пергамент або в фольгу і укладаємо в морозильну камеру на зберігання.
  13. Дуже зручно діставати порційні шматочки і різати їх на скибочки, подавати в столу. 

Приготуйте сало за цим рецептом, адже це дуже ситно і смачно!

За матеріалами.