Пальчики оближеш! Торт «Пташине молоко» — легкий і повітряний десерт, який варто спробувати!

Інгредієнти:

  • яйця, 3 шт.;
  • борошно і цукор по 125 г;
  • какао, 50 г;
  • розпушувач, 8 г;
  • масло розтоплене, 30 мл.

Для просочення необхідно :

  • соус карамельний, 20 мл.

Для приготування крему візьміть :

  • білки, 5 шт.;
  • пудра цукрова, 300 г;
  • желатин, 15 г

Для приготування глазурі потрібно :

  • шоколад, 100 г;
  • масло вершкове, 70 г

Процес приготування:

  1. Яйця добре збиваємо з цукром.
  2. Всипаємо какао, просіяне борошно і розпушувач, вимішуємо до повної однорідності.
  3. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Даємо остигнути.
  4. Корж змащуємо карамельним соусом і повертаємо в роз’ємну форму.
  5. Для крему збиваємо білки і всипаємо пудру, збиваємо до однорідності.
  6. Вливаємо охолоджений желатин і збиваємо.
  7. Частина крему виливаємо на корж і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
  8. Другу частину крему змішуємо з какао і збиваємо.
  9. Виливаємо шоколадну частину на білу і хаотично перемішуємо ложкою.
  10. Ставимо застигати в холодильник на пару годин.
  11. Розтоплюємо шоколад і змішуємо до однорідності з вершковим маслом. Поливаємо глазур’ю торт і повертаємо його в холодильник на 1 – 2 години.

Смачного!