“Панський дерун”: фірмовий рецепт відомої телеведучої

"Панський дерун": фірмовий рецепт відомої телеведучої
"Панський дерун": фірмовий рецепт відомої телеведучої

Панський дерун з апетитною начинкою – чудова ідея для ситного обіду чи вечері. Та й виглядає така страва досить апетитно. Тому можна сміливо подавати на святковий стіл.

Продукти:

  • 1.5 кг очищеної картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1  морквина;
  • 1 яйце;
  • 2  ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • перець;

Для начинки:

  • 500 г свинини;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. олії;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 зубчик часнику;
  • 200 мл молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль, чорний перець;
  • бульйон.

Для соусу:

  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ст.л. борошна;
  • 3-4 ст.л. сметани;
  • 1 ст.л. томатної пасти.
  • 1 стак. води;
  • 1 ст. л цукру;
  • сіль за смаком.

Як готувати

  1. Картоплю, моркву, цибулю чистимо, миємо, тремо на дрібній тертці. Можна використовувати блендер.
  2. Додаємо одне яйце, борошно, сіль, перець, часник, пропущений через прес.
  3. Все добре вимішуємо.
  4. Розігріваємо олію, викладаємо масу, розрівнюємо.
  5. Обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін.
  6. Готуємо начинку: нарізаємо м`ясо на шматки. Обсмажуємо цибулю, порізану кубиками, додаємо борошно. Додаємо молоко, сіль, перець. За бажанням можна додати мускатний горіх.
  7. Додаємо м`ясо до соусу.
  8. Готуємо соус для подачі деруна: обсмажуємо вершкове масло, додаємо столову ложку борошна. Додаємо сметану, воду або бульйон, ложку томатної пасти. Все добре вимішуємо.
  9. Беремо дерун, викладаємо на одну частину начинку. Прикриваємо другою частиною. Поливаємо соусом. Запікаємо 10 хвилин при температурі 200 С.
  10. Перед подачею посипте зеленню.