Паска по-італійськи — покроковий рецепт панеттоне від Ектора Хіменеса-Браво

Паска по-італійськи — покроковий рецепт панеттоне від Ектора Хіменеса-Браво
Паска по-італійськи — покроковий рецепт панеттоне від Ектора Хіменеса-Браво
Якщо вам хочеться чимось урізноманітнити страви на Великдень, то рецепт італійської паски панеттоне  те, що потрібно.

Інгредієнти:

  • борошно – 600 г
  • сухі дріжджі – 1 ст.л.
  • тепла вода – 200 г
  • цукор – 100 г
  • жовтки – 2 шт.
  • йогурт несолодкий – 0.5 склянки
  • ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • цедра лимона – 1 ст.л.
  • родзинки – 100 г
  • сушена смородина – 100 г
  • вершкове масло – 1 ст.л.
  • цукрова пудра 50 г

Рецепт приготування:

  1. Дріжджі розвести в теплій воді і додати трохи цукру. Залишити опару в теплому місці на 15-20 хвилин.
  2. Додати в готову опару жовтки, йогурт, розм’якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі і почати поступово вводити борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Залишити на годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
  3. Сухофрукти посипати цукровою пудрою і додати в тісто, що підійшло.
  4. Викласти тісто в форму для випікання. Залишити, щоб воно ще раз підійшло (тісто має піднятися до країв форми).
  5. Випікати 45 хвилин при температурі 175 ° С. Перед подачею остудити.
Великодні паски: перевірені рецепти пасок, фото, поради