Якщо вам хочеться чимось урізноманітнити страви на Великдень, то рецепт італійської паски панеттоне – те, що потрібно.
Інгредієнти:
борошно – 600 г
сухі дріжджі – 1 ст.л.
тепла вода – 200 г
цукор – 100 г
жовтки – 2 шт.
йогурт несолодкий – 0.5 склянки
ванільний екстракт – 1 ч.л.
цедра лимона – 1 ст.л.
родзинки – 100 г
сушена смородина – 100 г
вершкове масло – 1 ст.л.
цукрова пудра 50 г
Рецепт приготування:
Дріжджі розвести в теплій воді і додати трохи цукру. Залишити опару в теплому місці на 15-20 хвилин.
Додати в готову опару жовтки, йогурт, розм’якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі і почати поступово вводити борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Залишити на годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
Сухофрукти посипати цукровою пудрою і додати в тісто, що підійшло.
Викласти тісто в форму для випікання. Залишити, щоб воно ще раз підійшло (тісто має піднятися до країв форми).
Випікати 45 хвилин при температурі 175 ° С. Перед подачею остудити.