Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї смачну закуску! Хоч на сніданок, хоч на перекус: виходить смачно, просто і недорого

Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї смачну закуску! Хоч на сніданок, хоч на перекус: виходить смачно, просто і недорого
Печінку не смажу і не тушу, а готую з неї смачну закуску! Хоч на сніданок, хоч на перекус: виходить смачно, просто і недорого

Страви з печінки дуже корисні для нашого здоров’я. Але багато хто не любить готувати печінку через те, що вона не завжди вдало виходить. Ми пропонуємо чудовий рецепт, за яким страва точно вийде і ви будете готувати з задоволенням.

Продукти:

  • 500 – 600 г печінки;
  • 200 – 250 г серця;
  • 200 – 250 г сала;
  • 1-2 яйця;
  • 100 г манної крупи;
  • 4 – 5 зубчиків часнику;
  • сіль, перець, мускатний горіх;
  • 2 цибулини.

Як готувати:

  1. Печінку і серце можете брати будь-які на свій смак: свинячі, яловичі, курячі. Серце ви можете і не додавати, якщо не любите.
  2. Вимочуємо печінку, видаляємо все зайве і пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Серце ріжемо дрібними шматочками, сало також. Змішуємо печінку, серце і сало до однорідності.
  4. Часник пропускаємо через прес.
  5. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо на невеликій кількості олії.
  6. Змішуємо нашу масу з печінкою з цибулею, часником, сіллю і перцем, мускатним горіхом за смаком, яйцями і манною крупою. Цю масу добре вимішуємо, щоб манна крупа рівномірно розподілилася.
  7. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо масу, вирівнюємо її.
  8. Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо близько 40 хвилин. Перевіряємо шпажкою готовність.
  9. Охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Неодмінно приготуйте цю смачну та апетитну страву. Крім того, закуску можна використовувати  для нарізки на бутерброди. Ситно і смачно!

За матеріалами.