Печу за цим рецептом вже кілька років! Паска “Без проблем” — самий простий, доступний і смачний рецепт паски

Печу за цим рецептом вже кілька років! Паска "Без проблем" — самий простий, доступний і смачний рецепт паски
Печу за цим рецептом вже кілька років! Паска "Без проблем" — самий простий, доступний і смачний рецепт паски

Користуюся цим рецептом вже дуже багато років і жодного разу він мене не підводив. Паски завжди виходять відмінні – пишні, ароматні, тісто просто неймовірне – м’яке, повітряне, легке. Спробуйте приготувати паски за цим рецептом, і ви більше ніколи не будете купувати їх в магазині.

Продукти: всі продукти обов’язково повинні бути теплими

Опара:

  • 20 г живих дріжджів (сухі краще не використовувати)
  • 1 ч. л. цукру
  • 180 мл теплого молока
  • 100 г борошна

Тісто:

  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 2 штуки і 1 жовток
  • Вершкове масло – 80 г
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Родзинки – жменя (за бажанням)
  • Цукати – жменя (за бажанням)
  • Цедра апельсина – за бажанням

Цієї кількості тіста у мене вистачило рівно на дві великих паски, розмір форм 13 * 9 см.

Випікати при температурі 180º 30-40 хвилин. Час випічки залежить від розміру пасок.

Корисні поради:

  1. Щоб паски вийшли максимально смачними, вологими і не підгоріли знизу – поставте на дно духовки деко з водою.
  2. Якщо паски почнуть підгоряти зверху – накрийте їх пергаментом або фольгою.
  3. Для пасок краще використовувати живі дріжджі, на сухих дріжджах вони будуть швидше черствіти.

Відео-рецепт приготування:

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!