Печиво з тріщинами — ТОП найсмачніших рецептів

Печиво з тріщинами — ТОП найсмачніших рецептів
Печиво з тріщинами — ТОП найсмачніших рецептів

Лимонне печиво з тріщинами – рецепт

Легке печиво з лимонним смаком і ароматом. М’яке всередині і з хрусткою скоринкою. Мега смачне з насиченим лимонним смаком без всяких ароматизаторів!

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 100 г
  • ванілін – 1 пакетик
  • лимон – 2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • цукрова пудра – 3 ст.л.

Приготування

Натерти цедру з 2-х лимонів. Віджати сік з одного лимона. Збити міксером розм’якшене вершкове масло з цукром, цедрою лимона, ваніліном до однорідної пишної масси. Додати яйце і збити ще хвилину.

Потім додати лимонний сік і теж збити на високій швидкості до однородності. Змішати борошно з розпушувачем, додати масляну суміш і замісити тісто. Готове тісто покласти в холодильник на 1 год. Дальше тісто розділити на кульки вагою приблизно 15-20 г.

Обваляти кульки в цукровій пудрі і випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів в середньому 15 хвилин. 

Лимонне печиво з тріщинами - рецепт
Лимонне печиво з тріщинами – рецепт

Печиво “Червоний оксамит” з тріщинами

Інгредієнти:

  • Борошно – 210 г
  • Цукор – 110 г
  • Кефір – 30 мл
  • Масло – 90 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – 1/8 ч.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Білий шоколад – 60 г
  • Харчовий гелевий червоний барвник – 1 ч.л.

Приготування

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Змішати рідкі інгредієнти між собою, сухі з сухими. Масло збити з цукром і змішати з іншими продуктами. Готове тісто витримати в холодильнику 1-2 години. Перед випіканням руками сформуйте кульки, в кожну покладіть кусочок білого шоколаду і обваляйте їх у цукровій пудрі. Випікати 15-20 хвилин при 180 градусах.

Печиво "Червоний оксамит" з тріщинами
Печиво “Червоний оксамит” з тріщинами

М’ятне (зелене) печиво з тріщинами:

Інгредієнти:

  • пучок м’яти
  • 240 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 90 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 п. ванільного цукру
  • 1 лимон
  • тісто в морозилку на 20 хвилин

Все змішати, випікати 20 хвилин при 180 * градусах.

М'ятне (зелене) печиво з тріщинами
М’ятне (зелене) печиво з тріщинами

Шоколадне печиво з тріщинами – рецепт

Шоколадне печиво з тріщинами: відео-рецепт