
Як приготувати прості шоколадні пряники. Якщо ви любитель шоколаду, то вам обов’язково сподобається цей рецепт. Пряники виходять дуже ніжними, м’якими і повітряними. Це чудове частування як для дорослих, так і дітей.
Складові: (32-35 шт.)
- Борошно пшеничне – 0,9 кг
- Какао – 3-4 ст. л.
- Сода – 1 Чайна ложка
- Розпушувач – 18 г
- Цукровий пісок – 450 г
- Сіль – 1 Щіпка
- Жовтки – 2 шт.
- Молоко – 0,5 л
- Соняшникова олія – 70 г
- Цукрова пудра – 200 г
- Білки – 2 шт.
- Лимонна кислота – 1 Щіпка
Рецепт приготування:
1. Просійте борошно в миску, додайте соду, розпушувач для тіста, какао, перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте жовтки, цукор, сіль, соняшникову олію, влийте молоко, перемішайте.
3. До рідких складових додайте змішані сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції і залиште на 1 годину.
4. Стільницю присипте борошном, викладіть частина тіста і скачайте ковбаску, розріжте її на шматочки, кожен скачайте в кульку.
5. Складіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 25-30 хвилин при 180 градусах в духовці.
6. Для глазурі: в мисці вінчиком змішайте цукрову пудру, білки, лимонну кислоту.
7. Пряники перекладіть в глибоку миску і полийте приготовленою глазур’ю, перемішайте.
8. Викладіть пряники на піднос і залиште їх на 15 хвилин для застигання.