Прості шоколадні пряники. Виходять дуже ніжними, м’якими і повітряними

Прості шоколадні пряники. Виходять дуже ніжними, м'якими і повітряними
Прості шоколадні пряники. Виходять дуже ніжними, м'якими і повітряними

Як приготувати прості шоколадні пряники. Якщо ви любитель шоколаду, то вам обов’язково сподобається цей рецепт. Пряники виходять дуже ніжними, м’якими і повітряними. Це чудове частування як для дорослих, так і дітей.

Складові: (32-35 шт.)

  • Борошно пшеничне – 0,9 кг
  • Какао – 3-4 ст. л.
  • Сода – 1 Чайна ложка
  • Розпушувач – 18 г
  • Цукровий пісок – 450 г
  • Сіль – 1 Щіпка
  • Жовтки – 2 шт.
  • Молоко – 0,5 л
  • Соняшникова олія – ​​70 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Білки – 2 шт.
  • Лимонна кислота – 1 Щіпка

Рецепт приготування:

1. Просійте борошно в миску, додайте соду, розпушувач для тіста, какао, перемішайте.

2. В окремій мисці змішайте жовтки, цукор, сіль, соняшникову олію, влийте молоко, перемішайте.

3. До рідких складових додайте змішані сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції і залиште на 1 годину.

4. Стільницю присипте борошном, викладіть частина тіста і скачайте ковбаску, розріжте її на шматочки, кожен скачайте в кульку.

5. Складіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 25-30 хвилин при 180 градусах в духовці.

6. Для глазурі: в мисці вінчиком змішайте цукрову пудру, білки, лимонну кислоту.

7. Пряники перекладіть в глибоку миску і полийте приготовленою глазур’ю, перемішайте.

8. Викладіть пряники на піднос і залиште їх на 15 хвилин для застигання.