Просто викладіть все шарами, а весь секрет – в заливці. Що приготувати з курячого філе?

Просто викладіть все шарами, а весь секрет в заливці. Що приготувати з курячого філе?
Просто викладіть все шарами, а весь секрет в заливці. Що приготувати з курячого філе?

Страви з курячої грудки апетитні і дуже ніжні. Ця страва виглядає дуже ефектно, тому її можна подавати на святковий стіл. Можна нарізати на порції, запіканка добре тримає форму. Гості будуть в захваті!

Продукти:

  • 2 курячих філе (близько 500 г);
  • 500 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 150 г печериць;
  • 100 г сиру;
  • помідор
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • перець;
  • спеції для курки.

Як готувати:

  1. Куряче філе ріжемо на шматочки, відбиваємо.
  2. Додаємо сіль, перець, спеції.
  3. Цибулю нарізаємо півкільцями.
  4. У змащену форму викладаємо порізану півкільцями цибулю.
  5. Зверху – порізану на тонкі шматочки картоплю, солимо і перчимо.
  6. Викладаємо шматочки курячого філе.
  7. На філе викладаємо порізані печериці.
  8. Закриваємо фольгою, запікаємо 25 хвилин.
  9. Готуємо заливку: сир натираємо на тертці, помідори ріжемо кубиками, додаємо яйце, сметану, майонез.
  10. Через 25 хвилин викладаємо заливку на запіканку.
  11. Запікаємо ще 10 хвилин.

Ароматна і смачна запіканка – вдала ідея для вечері. Вона легка, а водночас ситна. Потіште своїх рідних!