Приготування займає 10 хвилин! Сир+банан: цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто не любить сиру

Приготування займає 10 хвилин! Сир+банан: цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто не люблять сиру
Приготування займає 10 хвилин! Сир+банан: цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто не люблять сиру

Сьогодні пропонуємо вам скуштувати сирно-шоколаднй десерт з бананом на сніданок. Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, чиї діти не люблять сиру у чистому вигляді. Такий сирно-шоколадний десерт маленькі ласуни «злопають» з задоволенням ще й проситимуть добавки.

Про користь сиру вже сказано багато, тай про користь бананів ми вже говорили, а от шоколад на сніданок… Ось тут варто поговорити і про його користь. У шоколаді містяться антиоксиданти – речовини, які добре впливають на імунний статус, обмін речовин, запобігають розвитку атеросклерозу, серцево-судинної патології, злоякісних утворень, інфекційних хвороб. До того ж, солодкі страви – джерело задоволення, радості, а це, погодьтеся дуже важливо вранці. Єдина умова – вибирати краще справжній чорний шоколад (не молочний).

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г
  • Шоколад – 110 г
  • Вафлі (коржі) – 2 штуки
  • Масло вершкове – 60 г
  • Банан – 1,5 штуки

Приготування:

  1. У блендері подрібнюємо вафельні коржі. Сир розминаємо виделкою. Додаємо до сиру подрібнені вафлі, добре перемішуємо.
  2. Шоколад (90 г) ламаємо на шматочки і разом з вершковим маслом відправляємо в мікрохвильовку до повного розтоплення (можна розтопити на паровій бані), добре перемішуємо. Додаємо шоколадно-масляну суміш до сиру, знову добре вимішуємо. Пробуємо отриману масу, солодкоїжки можуть додати ще цукрової пудри до смаку.
  3. Подавати такий сніданок можна двома способами. Перший спосіб подачі: шоколадно-сирну масу розподілити на харчовій плівці. Зверху покласти банан. Сформувати “ковбаску”. Поставити в холодильник хвилин на 20 для застигання.
  4. Другий спосіб подачі: банан порізати на кружечки. Від тіста відщипнути невеликий шматочок, зробити корж. У центр коржа покласти шматочок банана, скачати кульку, і так поки не закінчиться тісто та банан. Також поставити в холодильник на 20 хвилин.
  5. Натерти шоколад (20 г) на дрібній тертці і обваляти в ньому нашу “ковбаску” і кульки. Смачного!

Джерело