
Пухкі булочки з зеленою цибулею — чудове доповнення до супу або бульйону
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйця — 2 шт.
- Кефір — 300 мл
- Рослинна олія — 100 мл
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 3 ч. л.
- Сухі дріжджі — 7-8 г
- Борошно пшеничне — 550-600 г
- Зелена цибуля — 200 г
- Яєчний жовток — 1 шт.
- Молоко — 1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Змішайте яйця з сіллю і цукром. Потім додайте кефір і соняшникову олію. Окремо змішайте борошно з дріжджами.
- Далі додайте сухі інгредієнти в рідкі в кілька прийомів. Замісити м’яке і трохи липке тісто. Змастіть миску маслом і помістіть туди тісто, злегка його округливши.
- Накрийте миску рушником або харчовою плівкою. Дайте тісту 1-2 години, щоб воно збільшилося в обсязі.
- Коли тісто підійде, розділіть його на 16 частин. Змастіть стіл рослинною олією. Потім розтягніть кожен шматок тіста в овальний корж.
- Зробіть поздовжні розрізи на тісті, не розрізаючи краї коржів. Покладіть на тісто трохи подрібненої зеленої цибулі.
Пухкі булочки з зеленою цибулею — чудове доповнення до супу або бульйону - Поверніть кожен коржик навскіс. Потім сформуйте «равлика», загорнувши тісто в спіраль. Край підверніть під низ булочки.
Пухкі булочки з зеленою цибулею — чудове доповнення до супу або бульйону - Помістіть булочки на деко, застелене пергаментом. Змішайте яєчний жовток з молоком і змастіть верхівки булочок цією сумішшю.
Здобні булочки з зеленою цибулею - Випікайте булочки 15-20 хвилин при 180 градусах до рум’яності.
Пухкі булочки з зеленою цибулею — чудове доповнення до супу або бульйону.