Інгредієнти:
- масло вершкове – 250 г
- борошно пшеничне – 2 склянки
- цукор – 1/2 склянки
- яйця курячі – 1 шт.
- сметана – 1 ст.ложка
- розпушувач тіста – 1 ч.ложка
- крупа манна – 1 ст.ложка
Для начинки:
- яблука (очищені і нарізані на кубики) – 6-8 шт.
- кориця мелена (за бажанням) – 1 ч.ложка
- молоко – 900 мл
- пудинг (вершковий) – 2 шт.
- цукор – 4 ст.ложки
Приготування:
- У миску всипати просіяне борошно, розпушувач і цукор. Додати масло, яйце і сметану. Замісити тісто. Відрізати 1/3 частину тіста, загорнути у фольгу і покласти в морозильну камеру.
- Дно форми, діаметром 26 см застелити папером для випічки, боки змастити маслом. Решту тіста викласти у форму формуючи бортики. Присипати тісто манкою.
- Приготувати вершковий пудинг: розвести вміст пакетів в 5-6 столових ложках молока, додати цукор, влити суміш помішуючи в гаряче молоко.
- Яблука почистити, нарізати великими шматками, викласти на розігріту сковороду, додати 2-3 ложки цукру і корицю, тушкувати на середньому вогні близько 5-10 хв.
- Викласти яблука рівномірно в форму на тісто.
- На яблука вилити гарячий пудинг, а зверху натерти заморожене тісто..
- Випікати пиріг у духовці розігрітій до 180 градусів близько 45 хвилин. Готовий пиріг за бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!