Пиріг з яблуками та вершковим пудингом — рецепт

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 250 г
  • борошно пшеничне – 2  склянки
  • цукор – 1/2 склянки
  • яйця курячі – 1 шт.
  • сметана – 1 ст.ложка
  • розпушувач тіста – 1 ч.ложка
  • крупа манна – 1 ст.ложка

Для начинки:

  • яблука (очищені і нарізані на кубики) – 6-8 шт.
  • кориця мелена (за бажанням) – 1 ч.ложка
  • молоко – 900 мл
  • пудинг (вершковий) – 2 шт.
  • цукор – 4 ст.ложки

Пиріг з яблуками та вершковим пудингом — рецепт

Приготування:

  1. У миску всипати просіяне борошно, розпушувач і цукор. Додати масло, яйце і сметану. Замісити тісто. Відрізати 1/3 частину тіста, загорнути у фольгу і покласти в морозильну камеру.
  2. Дно форми, діаметром 26 см застелити папером для випічки, боки змастити маслом. Решту тіста викласти у форму формуючи бортики. Присипати тісто манкою.
  3. Приготувати вершковий пудинг: розвести вміст пакетів в 5-6 столових ложках молока, додати цукор, влити суміш помішуючи в гаряче молоко.
  4. Яблука почистити, нарізати великими шматками, викласти на розігріту сковороду, додати 2-3 ложки цукру і корицю, тушкувати на середньому вогні близько 5-10 хв.
  5. Викласти яблука рівномірно в форму на тісто.
  6. На яблука вилити гарячий пудинг, а зверху натерти заморожене тісто..
  7. Випікати пиріг у духовці розігрітій до 180 градусів близько 45 хвилин. Готовий пиріг за бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Пиріг з яблуками та вершковим пудингом — рецепт
Пиріг з яблуками та вершковим пудингом — рецепт