Рецепт ідеальних оладок — пишні і смачні

Рецепт ідеальних оладок — пишні і смачні
Рецепт ідеальних оладок — пишні і смачні

Секрети приготування ідеальних оладок:

  1. Кефір, перед використанням, необхідно заздалегідь дістати з холодильника або злегка підігріти. Завдяки цьому оладки виходять дуже ніжними і з пористою структурою.
  2. Готовому тісту необхідно дати постояти протягом 30 хвилин.
  3. Після цього його категорично не рекомендується перемішувати.
  4. Оладки готуються на невеликому вогні, обов’язково накривши сковороду кришкою. Коли на поверхні з’являться бульбашки, значить потрібно перевертати на іншу сторону.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0, 5 л
  • Сода – ½ чайної ложки
  • Борошно – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 20-30 г
  • Сіль – 1/3 чайної ложки.

Рецепт приготування оладок:

  1. Змішуємо в глибокій мисці кефір, яйця, цукор та сіль та все збиваємо вінчиком. Потім додаємо просіяне борошно та соду і добре вимішуємо тісто.
  2. Відставляємо в сторону на 10-20 хвилин. Саме в цей час буде відбуватися реакція соди.
  3. Тісто має трішки піднятися.
  4. Ложкою набираємо тісто і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Смажимо з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
  5. Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram