
Секрети приготування ідеальних оладок:
- Кефір, перед використанням, необхідно заздалегідь дістати з холодильника або злегка підігріти. Завдяки цьому оладки виходять дуже ніжними і з пористою структурою.
- Готовому тісту необхідно дати постояти протягом 30 хвилин.
- Після цього його категорично не рекомендується перемішувати.
- Оладки готуються на невеликому вогні, обов’язково накривши сковороду кришкою. Коли на поверхні з’являться бульбашки, значить потрібно перевертати на іншу сторону.
Інгредієнти:
- Кефір – 0, 5 л
- Сода – ½ чайної ложки
- Борошно – 350 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 20-30 г
- Сіль – 1/3 чайної ложки.
Рецепт приготування оладок:
- Змішуємо в глибокій мисці кефір, яйця, цукор та сіль та все збиваємо вінчиком. Потім додаємо просіяне борошно та соду і добре вимішуємо тісто.
- Відставляємо в сторону на 10-20 хвилин. Саме в цей час буде відбуватися реакція соди.
- Тісто має трішки піднятися.
- Ложкою набираємо тісто і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Смажимо з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
- Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.