Рецепт маринаду, завдяки якому овочі на грилі стануть дуже смачними

Рецепт маринаду, завдяки якому овочі на грилі стануть дуже смачними
Рецепт маринаду, завдяки якому овочі на грилі стануть дуже смачними

Варто тільки один раз спробувати овочі на грилі, як потім від них складно відмовитися. Така їжа неймовірно смачна і ароматна.

Овочі на грилі — чудовий гарнір для м’яса. На грилі можна смажити кабачки, баклажани, картоплю, моркву, огірки і помідори. А гриби — це неймовірно смачно.

Якщо просто запекти овочі на мангалі, то вони швидко втратять вологу і будуть сухими. Щоб цього не сталося, потрібно приготувати правильний і смачний маринад.

Як приготувати овочі гриль. Овочі гриль в класичному маринаді

Як приготувати овочі гриль. Овочі гриль в класичному маринаді
Як приготувати овочі гриль. Овочі гриль в класичному маринаді

Складові:

500-700 г улюблених овочів

200 г печериць

1 лимон

пару гілочок базиліка

розмарин

3-4 зубчики часнику

50 мл рослинної олії

сіль за смаком

Приготування:

Ретельно промий овочі та гриби. Якщо вони мають млявий вигляд, то перед маринуванням залий їх водою і дай постояти одну годину.

Починай приготування маринад для овочів. Видави сік одного лимона в миску. Помий базилік і розмарин і дрібно наріж їх. Часник пропусти через прес. Додай в лимонний сік часник, пряні трави, сіль і рослинну олію.

Наріж овочі та гриби і насип їх в чистий пакет. Залий їх маринадом, зав’яжи пакет і добре потруси. Залиш просочуватися на 10-30 хвилин.

Ти можеш нанизати овочі на шампури або покласти їх в сітку і запекти, як барбекю. Запікати їх по 10 хвилин з кожного боку.

Овочі гриль в медовому маринаді

Овочі гриль в медовому маринаді
Овочі гриль в медовому маринаді

Складові:

500-700 г улюблених овочів

200 г печериць

4-5 ст. л. меду

2 ст. л. соєвого соусу

2 ст. л. гірчиці

3-4 суцвіття гвоздики

3-4 ст. л. рослинної олії

сіль за смаком

Приготування:

Ретельно промий овочі та гриби. Якщо вони мають млявий вигляд, то перед маринуванням залий їх водою і дай постояти одну годину.

Щоб приготувати цей смачний маринад, покладіть всі інгредієнти в миску і перемішайте їх вінчиком до однорідного стану.

Наріж овочі та гриби і насип їх в чистий пакет. Залий їх маринадом, зав’яжи пакет і добре потруси. Залиш просочуватися на 15-30 хвилин.

Запікати овочі по 10 хвилин з кожного боку.

Овочі гриль у винному маринаді

Овочі гриль у винному маринаді
Овочі гриль у винному маринаді

Складові:

500-700 г улюблених овочів

200 г печериць

1 стакан білого сухого вина

2 цибулини

2-3 лаврових листки

2-3 ст. л. рослинної олії

перець чорний мелений за смаком

сіль за смаком

Приготування:

Гарненько промий овочі та гриби. Якщо вони мають млявий вигляд, то перед маринуванням залий їх водою і дай постояти одну годину.

Цибулю пропусти через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. У біле вино додай лавровий лист, цибулеве пюре, чорний мелений перець, соняшникову олія і сіль. Гарненько все перемішати — і маринад готовий.

Наріж овочі та гриби і насип їх в чистий пакет. Залий їх маринадом, зав’яжи пакет і добре потруси. Залиш просочуватися на 20-40 хвилин.

Запікати овочі по 5-10 хвилин з кожного боку. Вони виходять дуже соковитими і незвичайними на смак. До речі, з такими овочами гриль виходить дуже смачна піца.

Так і хочеться скоріше приготувати овочі на грилі! Ними можна закушувати, робити салати, додавати в різні страви. Смачного! 

Джерело