Рецепт паски, який виходить завжди і у всіх! “Баба Святкова” — перевірений роками рецепт паски від Дарії Цвек

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна,
  • 400 г молока,
  • 10 жовтків,
  • 100 г мокрих дріжджів,
  • 200 г масла,
  • 300 г цукру,
  • 100 г родзинок,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • потерта цедра з 1 лимона.

Читайте також: Великодні паски: перевірені рецепти пасок, фото, поради

Рецепт приготування паски:

  1.  Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.
  2. Після того, як суміш підросте — додайте решту цукру, жовтки, родзинки, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир.
  3. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук!
  4. Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі.
  5. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло.
  6. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів.
  7. Всадити паску і після 10 хв. зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.

Важливо: борошна повинно бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска опаде). І жир (масло) потрібно додавати обов’язково наприкінці!

З тієї порції виходить 3-4 середніх пасочки.

Смачного і веселих свят! 😉