Рецепт тонкого та ніжного тіста для піци. Виходить наче в справжній італійській піцерії

Піца – це універсальна закуска на святковому столі та ситний перекус під час обіду. Смак її залежить не тільки від начинки, а й від тіста, яке повинно бути тонке, ніжне та м’яке. За цим рецептом основа для піци виходить наче в справжній італійській піцерії.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 400 г;
  • Сіль кухонна 0,5 ч. л.;
  • Дріжджі сухі 8 г;
  • Цукор 1 ст. л.;
  • Оливкова олія 2,5 ст. л.;
  • Вода чиста 220 мл.;
  • Борошно та олія для роботи з тістом.

Спосіб приготування:

  1. На стіл просійте борошно з сіллю гіркою та зробіть заглиблення по центру.
  2. З’єднайте дріжджі, цукор, воду та вилийте в борошно.
  3. Замішуйте тісто підмішуючи ложкою з країв борошно, додайте оливкову олію та вимісіть тісто руками. Воно повинно стати ніжним та пластичним.
  4. Скачайте з тіста шар, перекладіть у ємність та накрийте серветкою.
  5. На протязі декількох хвилин тісто повинно підійти у два рази.
  6. З тіста розкачайте два пласти овальної або круглої форми.
  7. Змастіть соусом та покладіть улюблену начинку.
  8. Випікайте в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 10-12 хвилин.

Смачного!