Коньяк цей вразив усіх: запах приголомшливий, а смак … Все як у дорогого елітного коньяку.
Ми вивідали рецепт і тепер хочемо ним поділитися. Виявилося, приготування домашнього коньяку не така вже складна штука.
Як зробити домашній коньяк
Складові:
- 3 л. самогону або горілки
- 2 ст. л. кори дуба
- 1 щіпка меленого мускатного горіха
- 1 щіпка кардамону
- 3 ст. л. цукру
Приготування:
Для початку трохи про інгредієнти. Горілка або самогон – вирішувати вам. Є невелике розходження в смаку, але воно не таке вже й відчутне.
Кору дуба можна придбати в аптеці. Рекомендуємо попередньо її замочити в окропі приблизно на 10 хвилин, висушити, а вже потім класти в напій. Кору можна замінити рівною кількістю дубових шматків.
А тепер перейдемо до приготування. Цукор розчиніть у невеликій кількості самогону, зробивши простий карамельний сироп. У банку покладіть всі інгредієнти, залийте самогоном, а потім додайте сироп.
Все це гарненько збовтайте і поставте в темне місце. Настоювати потрібно більше двох тижнів, але не більше місяця, щоб самогон не витяг з кори занадто багато дубильних речовин.
Після того як настойка набрала насиченого кольору і аромату, її потрібно профільтрувати. Розлийте по пляшках і знову відправте в темне місце, але на цей раз приблизно на півроку. Ось ваш найкращий домашній коньяк і готовий!
Коньяк з самогону на дубовій корі – це не хімічна підробка, а живий, благородний напій, до того ж зроблений своїми руками.
Справжні експерти в цій справі кажуть, що коньяк стає особливо приємним і смачним, якщо витримати його два роки. З кожним місяцем напій набуває все більш багатий і м’який смак. Це просто приголомшливий рецепт!