fbpx

Рецепт як в домашніх умовах зробити коньяк. Виходить смачніше магазинного

Коньяк цей вразив усіх: запах приголомшливий, а смак … Все як у дорогого елітного коньяку.

Ми вивідали рецепт і тепер хочемо ним поділитися. Виявилося, приготування домашнього коньяку не така вже складна штука.

Як зробити домашній коньяк

Складові:

  • 3 л. самогону або горілки
  • 2 ст. л. кори дуба
  • 1 щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 щіпка кардамону
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

Для початку трохи про інгредієнти. Горілка або самогон – вирішувати вам. Є невелике розходження в смаку, але воно не таке вже й відчутне.

Кору дуба можна придбати в аптеці. Рекомендуємо попередньо її замочити в окропі приблизно на 10 хвилин, висушити, а вже потім класти в напій. Кору можна замінити рівною кількістю дубових шматків.

А тепер перейдемо до приготування. Цукор розчиніть у невеликій кількості самогону, зробивши простий карамельний сироп. У банку покладіть всі інгредієнти, залийте самогоном, а потім додайте сироп.

Все це гарненько збовтайте і поставте в темне місце. Настоювати потрібно більше двох тижнів, але не більше місяця, щоб самогон не витяг з кори занадто багато дубильних речовин.

Після того як настойка набрала насиченого кольору і аромату, її потрібно профільтрувати. Розлийте по пляшках і знову відправте в темне місце, але на цей раз приблизно на півроку. Ось ваш найкращий домашній коньяк і готовий!

Коньяк з самогону на дубовій корі – це не хімічна підробка, а живий, благородний напій, до того ж зроблений своїми руками.

Справжні експерти в цій справі кажуть, що коньяк стає особливо приємним і смачним, якщо витримати його два роки. З кожним місяцем напій набуває все більш багатий і м’який смак. Це просто приголомшливий рецепт!