Салати по-корейськи — 5 смачних рецептів

Салати по-корейськи — 5 смачних рецептів
Салати по-корейськи — 5 смачних рецептів

Здивувати гостей можна смачнючими гострими грибами, капустою чи буряком по-корейськи. Ці оригінальні салати внесуть гостру нотку на святковий стіл.

Буряк по-корейськи

Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи

Інгредієнти:

  • червоний столовий буряк – 500 г
  • часник – 3 зубчики
  • червоного перець – 0,5 ч. л.
  • мелений коріандр – 1 ч. л.
  • олії – 100 мл
  • оцет – 70 мл
  • сіль – за смаком

Приготування:

Буряк необхідно вимити, почистити і натерти на тертці тонкою соломкою. Перекласти його в глибоку миску.

Часник очистити і дрібно порізати. Додати його до буряка, залити оцтом, посолити. Все ретельно перемішати.

Поставити миску з буряком на водяну баню. Протягом 20-30 хвилин вона повинна бути на водяній бані.

Після цього зняти буряк з вогню, додати перець, коріандр. Олію розігріти, але не кип’ятити і залити буряк.

Все перемішати і залишити на добу. Через 24 години буряк по-корейськи готовий до вживання.

Цвітна капуста по-корейськи

Цвітна капуста по-корейськи
Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1 кг
  • морква – 1 середня
  • по 1 стручку червоного і зеленого болгарського перцю
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • по 1 чайній ложці меленого чорного і червоного перцю
  • оцет – 0,5 склянки

Приготування:

Перед приготуванням цвітну капусту необхідно добре вимити, розділити на суцвіття, листя і качан зрізати.

Опустити в гарячу киплячу воду на 2-3 хвилини.

У цей час моркву нарізати або натерти на тертці соломкою, перець нарізати тонкими кільцями. З’єднати все з капустою по-корейськи і заправити сіллю, цукром, коріандром.

Залити оцтом і розмішати. Поставити на 8 годин в холод.

Печериці по-корейськи

Печериці по-корейськи
Печериці по-корейськи

Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • болгарський перець – 1 шт.
  • олія – 100 мл
  • оцет – 1 ч. л.
  • сіль, цукор, перець – за смаком

Приготування:

Печериці нарізати і варити 5-10 хвилин. Після чого ретельно промити холодною водою.

Моркву нарізати тонкими кружечками, цибулю нарізати півкільцями і обсмажити їх разом.

Перець нарізати кубиками. Печериці по-корейськи змішати з овочами.

Додати часник, сіль, перець, цукор і оцтову есенцію.

Морква по-корейськи

Інгредієнти:

  • морква – 1 кг
  • цукор – 1 ст.л.
  • оцет – 2 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • червоний перець – за смаком
  • рослинна олія – 50 мл
  • кінза – за бажанням
  • часник – за бажанням

Морква по-корейськи: рецепт

  1. Натираємо моркву на тертці або нарізаємо довгими тонкими смужками. Посипаємо цукром і сіллю, скроплюємо оцтом і ретельно перемішуємо руками (не менш 3 хвилин).
  2. Даємо моркві просочитися протягом 15 хвилин. Додаємо червоний перець за смаком і знову ретельно перемішуємо руками.
  3. Нагріваємо на пательні рослинну олію, не доводячи до кипіння, поливаємо нею салат і добре перемішуємо. Після цього можна додати подрібнений часник.
  4. Даємо салату настоятися ніч при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник.

Капуста по-корейськи

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 1/2 скл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 125 мл
  • Оцет – 1/2 скл.

Рецепт приготування капусти по-корейськи:

Нашатковану капусту і моркву кладемо в миску. Додаємо до капусти куркуму, дрібно порізаний часник і добре перемішуємо.

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль і, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь додаємо в каструлю олію, оцет і перемішуємо.

Заливаємо приготованим розсолом капусту, перемішуємо і ставимо на добу під гніт. Після цього готову капусту зберігаємо в холодильнику.