Ароматне, пікантне та дуже смачне сало. На смак нагадує копчене. Але набагато корисніше, бо не піддається процесу копчення. Це чудова холодна закуска до будь-якого застілля або швидкого перекусу.
Продукти:
- 1 кг сала;
- 2 головки часнику;
- 3 ст. л. чорного перцю.
Розсіл:
- 200 г солі
- 2 ст. л. цукру;
- чорнослив;
- лавровий лист;
- 2 жмені лушпиння цибулі.
Як готувати:
- Помийте та просушіть паперовим рушником сало і розріжте на два шматки.
- З’єднайте всі складові розсолу, залийте 1 літром води та закип’ятіть.
- Покладіть сало в гарячий маринад та готуйте на середньому вогні 25 хвилин після закипання.
- Залиште сало в маринаді на всю ніч.
- Почистьте часник, пропустіть через прес, змішайте з чорним перцем.
- Витягніть сало з розсолу, обсушіть добре та гарно натріть часником з перцем.
- Обгорніть кожен шматок сала плівкою.
- Зберігайте в холодильнику.
- Якщо ви плануєте зберігати його тривалий час, то покладіть у морозильну камеру.
Закуска виходить смачна та ароматна. Спробуйте!