Сало в незвичайному розсолі — на смак як копчене. Воно просто тане в роті!

Ароматне, пікантне та дуже смачне сало. На смак нагадує копчене. Але набагато корисніше, бо не піддається процесу копчення. Це чудова холодна закуска до будь-якого застілля або швидкого перекусу.

Продукти:

  • 1 кг сала;
  • 2 головки часнику;
  • 3 ст. л. чорного перцю.

Розсіл:

  • 200 г солі
  •  2 ст. л. цукру;
  • чорнослив;
  • лавровий лист;
  • 2 жмені лушпиння цибулі.

Як готувати:

  1. Помийте та просушіть паперовим рушником сало і розріжте на два шматки.
  2. З’єднайте всі складові розсолу, залийте 1 літром води та закип’ятіть.
  3. Покладіть сало в гарячий маринад та готуйте на середньому вогні 25 хвилин після закипання.
  4. Залиште сало в маринаді на всю ніч.
  5. Почистьте часник, пропустіть через прес, змішайте з чорним перцем.
  6. Витягніть сало з розсолу, обсушіть добре та гарно натріть часником з перцем.
  7. Обгорніть кожен шматок сала плівкою.
  8. Зберігайте в холодильнику.
  9. Якщо ви плануєте зберігати його тривалий час, то покладіть у морозильну камеру.

Закуска виходить смачна та ароматна. Спробуйте!

За матеріалами.