Сало в розсолі зі смаком шашлику! «П’ятихвилинка» — ідеальна закуска на всі випадки життя

Інгредієнти:

  • сало (грудинка), 1.5 кг;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 100 г;
  • лавровий лист, 3 шт.;
  • перець горошком, 15 шт.;
  • перець духмяний, 6 шт.;
  • приправа для шашлику, 1 ч.л.;
  • кріп і петрушка – по гілочці в банку.

Процес приготування:

  1. Сало ріжемо шматочками. Не забуваємо промивати сало і просушувати паперовими рушниками.
  2. Цибулю – кільцями.
  3. У каструлю з водою кладемо все спеції і сіль, доводимо до кипіння і варимо 4 хвилини. Охолоджуємо.
  4. У баночки (500 або 700 г) кладемо зелень і часточки часнику за смаком.
  5. Кладемо в баночки сало, шматочки укладаємо щільно.
  6. Заливаємо сало холодним розсолом до самого верху.
  7. Банки накриваємо кришками і залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби.
  8. Зливаємо маринад з банок.
  9. Готуємо новий маринад, з води і 100 г солі (на 1 л). Доводимо до кипіння, варимо 4 хвилини і охолоджуємо.
  10. Заливаємо в банки, закручуємо кришками і ставимо в холодильник на 3 доби.
  11. Виймаємо шматочки сала з банок, просушуємо паперовими рушниками, обгортаємо пергаментом або фольгою і зберігаємо в морозильній камері.