Сало виходить точнісінько як копчене, але коптити ми його не будемо! Сало в цибулинні…

Сало виходить точнісінько як копчене, але коптити ми його не будемо! Сало в цибулинні...
Сало виходить точнісінько як копчене, але коптити ми його не будемо! Сало в цибулинні...

Смачне сало в цибулинні

Домашнє варене сало в цибулинні сподобається навіть тим, хто свинними стравами особливо не захоплюється. Лушпиння надає готовій страві золотистого кольору, а особливий маринад робить готове сало нереально м’яким, ніжним, ароматним. Кожен шматочок так і тане в роті…

Інгредієнти:

  • 1 кг сала з м’ясним прошарком
  • 5-6 штук чорносливу
  • 2 лаврові листки
  • 7 зуб. часнику
  • 3 жмені цибулиння
  • 200 г солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. меленого чорного перцю
  • 1 л води
  • паприка або суха аджика за бажанням

Рецепт приготування такого сала важко назвати простим, але результат того вартий! Пікантне, м’яке, в міру солоне… Такими ласощами можна легко пригощати навіть тих, хто терпіти не може жирну свинину. Отож, до роботи.

Приготування

1. Набираємо каструлю води, додаємо сіль, цукор, лушпиння цибулі, чорнослив і лавровий лист, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

2. Розділене на кілька шматків сало покладіть в маринад і варіть на повільному вогні 25 хвилин.

3. Заберіть каструлю з вогню, остудіть і покладіть до холодильника на 12 годин.

4. Коли сало замаринується, дістаньте його з каструлі та витріть кожен шматок від зайвої вологи за допомогою паперового рушника.

5. Часник розітріть з перцем, а потім обчатайте кожен шматочок сала в пряній суміші. Ну, а поціновувачі дуже пряного сальця можуть присипати скибочки сухою аджикою або паприкою.

6. Сало обгорніть харчовою плівкою або фольгою і відправте до холодильника на кілька годин. Готово!

Сало виходить точнісінько як копчене, але коптити ми його не будемо! Сало в цибулинні...
Сало виходить точнісінько як копчене, але коптити ми його не будемо! Сало в цибулинні…

Джерело