fbpx

Секрети смачних пампухів із традиційною начинкою від Дарії Цвєк. РЕЦЕПТ

Секрети смачних пампухів із традиційною начинкою від Дарії Цвєк. РЕЦЕПТ
Секрети смачних пампухів із традиційною начинкою від Дарії Цвєк. РЕЦЕПТ

Для приготування Різдвяних пампушків нашвидкоруч від Дарії Цвєк знадобиться:

  • 0,5 л молока, 
  • 0,5 кг борошна
  • 1-2 ст. ложки масла 
  • 2-4 жовтки 
  • 0,5 склянки цукру 
  • 100 г дріжджів

Дріжджі посипати цукром, дати ложку-дві молока, поставити посуд на гарячий чайник, щоб почали бродити. У макітрі втираємо масло з жовтками і цукром, вливаємо дріжджі і все молоко відразу, додаємо дрібку солі і місимо тісто, доки не почне відставати від рук. Тоді накриваємо тісто, і хай підросте в теплому місці. Якщо нема часу, потрібно відразу смажити, – тісто можна ще раз перемісити і дати йому ще раз підрости.

Беремо частину тіста, розкачуємо корж, на коржі склянкою витискаємо сліди, не вирізаючи, і на кожен слід кладемо 2-3 вишеньки або трошки тертої з цукром рожі, а ще краще — з помаранчевими цукатами. Якщо нема – то будь-який джем з тертою булкою (щоб не витікав). Накриваємо другою половиною тіста, тоді викраюємо склянкою пампушки і складаємо на дошку, посипану мукою.

Накриваємо легеньким рушничком, даємо їм підрости. Треба літр олії, аби пампушки плавали. Як один бік посмажиться, перевертаємо на інший бік.