Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками

Простий у приготуванні шоколадний пиріг, який доволі цікаво виглядає у розрізі, завдяки сирним кулькам. Спробуйте приготувати! 😉

Інгредієнти:

Для кульок:

  • сир – 250 г
  • жовтки – 2 шт.
  • цукор – 50 г
  • кокосова стружка – 50 г
  • крохмаль – 3 ст.л. (Без верху)

Для тіста:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 30 г (+30 г)
  • шоколад – 50 г
  • борошно – 2 ст.л.
  • крохмаль – 2 ст.л.
  • какао – 3 ст.л.
  • сіль – щіпка
  • ванільний цукор – 2 пакетики
  • розпушувач – на кінчику ножа

Рецепт приготування шоколадного пирога з сирними кульками:

  1. Спочатку приготувати кульки. Для цього потрібно сир змішати з цукром, крохмалем, кокосом і жовтками. Добре перемішати, до отримання однорідної маси. Сформувати кульки.
  2. Тісто. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром і ваніліном до світлої гладкої маси. Додати розтоплений шоколад.
  3. Просіяне борошно, крохмаль, розпушувач, какао і сіль ввести в яєчно-шоколадну масу і розмішати.
  4. Збити білки з 30 г цукру до стійких піків. Акуратно ввести в масу і лопаткою рухами зверху вниз з’єднати разом.
  5. Форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти кульки.
  6. Зверху залити шоколадною масою.
  7. Випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
  8. Зверху полити розтопленим шоколадом.