
Рулет зі шпинатом і червоною рибою – презентабельна холодна закуска для святкового столу, оригінальна заміна стандартним бутербродам із сьомгою.
Основа випікається всього 10-12 хвилин. Шпинатне тісто просте за складом і бездоганне за якістю – корж виходить слухняним, м’яким, легко згортається в рулон і ідеально поєднується з начинкою.
Інгредієнти:
Для основи:
- шпинат – 150 г;
- яйця – 3 шт .;
- сіль – ¼ ч. ложки;
- борошно – 50 г.
Для начинки:
- солона сьомга – 200 г;
- вершковий сир – 180 г;
- сіль, перець – за смаком;
- кріп, часник – за бажанням.
Рецепт приготування шпинатного рулету:
- Шпинатні листя ретельно промиваємо, видаляємо тверді стебла.
- У каструлі доводимо до кипіння воду. У киплячу рідину кладемо весь шпинат, варимо буквально півхвилини – дозволяємо зелені злегка розм’якнути. Якщо використовуєте заморожений шпинат – відварювати його не потрібно, лише після розморозки забрати зайву рідину.
- Ретельно віджавши, з’єднуємо шпинат з борошном і жовтками, попередньо відокремленими від білків.
- Насадкою блендера розтираємо суміш до отримання однорідної, зеленої суміші.
- Окремо збиваємо білки з сіллю. Працюємо міксером до отримання стійкої пишної маси. При перевертанні посуду, білосніжна суміш повинна залишатися на місці.
- У три заходи вводимо збиті білки до шпинатного пюре. Кожну порцію перемішуємо плавними рухами від низу до верху (як при виготовленні бісквітного торта).
- У підсумку отримуємо «повітряне» і ніжне, рівномірно забарвлене тісто.
- Деко застилаємо листом пергаментного паперу, а потім рівним тонким шаром розподіляємо шпинатну масу. Формуємо прямокутник розміром приблизно 20х30 см. Якщо є сумніви в якості пергаментного паперу, попередньо можна злегка змастити її маслом, щоб корж не прилип.
- Випікаємо шпинатну основу в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-12 хвилин (до сухого сірника). Важливо не пересушити корж, інакше він може тріскатися або навіть ламатися при згортанні в рулет! Даємо випічці охолонути.
- Для начинки змішуємо вершковий сир кімнатної температури, нарізаний дрібно кріп і вичавлений через прес часник. Додаємо спеції за смаком.
- Рівномірно наносимо сирну масу по холодному коржі. По краях залишаємо трохи вільного простору (приблизно 1 см).
- Червону рибу ріжемо тонкими смужками і розподіляємо по сирній масі.
- Щільно звертаємо пласт в рулон. Обертаємо пергаментним папером або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години для закріплення форми.
- Гострим ножем ділимо на кружечки товщиною 1-1,5 см та подаємо до столу. Смачного ! 😉
Шпинатний рулет з вершковим сиром та лососем: покроковий рецепт з фото