Шпинатний торт “Лісовий мох” — неймовірний і на вигляд, і на смак

Шпинатний торт "Лісовий мох" — неймовірний і на вигляд, і на смак
Шпинатний торт "Лісовий мох" — неймовірний і на вигляд, і на смак

Інгредієнти для роз’ємної форми діаметром 24 см

Для тіста:

  • 450 г подрібненого шпинату;
  • 4 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 і 1/3 склянки олії;
  • 1 стакан цукру;
  • 3 чайні ложки розпушувача;

Для крему:

  • 500 мл вершків;
  • 500 г маскарпоне;
  • ¾ склянки цукрової пудри;
  • 2 склянки ягід (малини, чорниці);

Для декору – малина та чорниця;

Приготування:

  1. Шпинат розморозити і добре віджати, щоб не було зайвої рідини.
  2. Шпинат з’єднуємо з половиною олії і збиваємо за допомогою блендера.
  3. Яйця збиваємо з цукром в білу, пухнасту масу, потім – поступово додаємо масу зі шпинату і олію, що залишилася. Коли інгредієнти з’єднані, додаємо частинами борошно, просіяне з розпушувачем, все перемішуємо.
  4. Дно дека викладаємо папером для випічки (злегка змастити олією). Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікати 50-60 хвилин. Вийняти з духовки і залишити до повного охолодження, можна на всю ніч.
  5. Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини. Верхній – може бути тоншим, він піде на крихту.

Крем:

  1. Збиті вершки, маскарпоне і цукрову пудру збмішуємо міксером до густого крему. Відкладаємо 4 столові ложки крему, а в решту додаємо ягоди.
  2. Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Боки і верх обробити кремом та шпинатною крихтою.
  3. Ставимо в холодильник на 3 години.
  4. Перед подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.
Шпинатний торт "Лісовий мох" — неймовірний і на вигляд, і на смак
Шпинатний торт “Лісовий мох” — неймовірний і на вигляд, і на смак