
Інгредієнти для роз’ємної форми діаметром 24 см
Для тіста:
- 450 г подрібненого шпинату;
- 4 яйця;
- 2 склянки борошна;
- 1 і 1/3 склянки олії;
- 1 стакан цукру;
- 3 чайні ложки розпушувача;
Для крему:
- 500 мл вершків;
- 500 г маскарпоне;
- ¾ склянки цукрової пудри;
- 2 склянки ягід (малини, чорниці);
Для декору – малина та чорниця;
Приготування:
- Шпинат розморозити і добре віджати, щоб не було зайвої рідини.
- Шпинат з’єднуємо з половиною олії і збиваємо за допомогою блендера.
- Яйця збиваємо з цукром в білу, пухнасту масу, потім – поступово додаємо масу зі шпинату і олію, що залишилася. Коли інгредієнти з’єднані, додаємо частинами борошно, просіяне з розпушувачем, все перемішуємо.
- Дно дека викладаємо папером для випічки (злегка змастити олією). Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікати 50-60 хвилин. Вийняти з духовки і залишити до повного охолодження, можна на всю ніч.
- Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини. Верхній – може бути тоншим, він піде на крихту.
Крем:
- Збиті вершки, маскарпоне і цукрову пудру збмішуємо міксером до густого крему. Відкладаємо 4 столові ложки крему, а в решту додаємо ягоди.
- Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Боки і верх обробити кремом та шпинатною крихтою.
- Ставимо в холодильник на 3 години.
- Перед подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.
