Слойки – смачна і швидка випічка, популярна у всьому світі. Для неї Вам знадобиться тільки начинка і листкове тісто. Готуються такі страви швидко, їх може зробити будь-хто, навіть без кулінарного досвіду. Ви можете або купити листкове тісто в магазині, або приготувати його самостійно.
Листкове тісто: рецепт
Інгредієнти:
- борошно – 500 г;
- вершкове масло – 375 г;
- вода – 250 мл;
- сіль – 1 ч. л.
Приготування:
Просійте борошно разом з сіллю. Розтопіть 75 г вершкового масла, інше масло залиште в холодильнику. Акуратно влийте в борошно воду, розтоплене масло і замісіть тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішуйте 1 – 2 хв. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник на 40 хв. Холодне масло розбийте качалкою до товщини 1 см. Зробіть на тісті хрестоподібний глибокий надріз і розкрийте його як квітка. Пелюстки тіста розкачайте як можна тонше. У центр тіста покладіть масло і складіть пелюстки конвертиком. Масло має бути повністю закрите тістом. Присипте масу борошном, відбийте качалкою і розкачайте в прямокутник однакової товщини (в одному напрямку). Складіть прямокутник втричі, ще раз відбийте, присипте борошном і ще раз розкачайте в одному напрямку. Складіть тісто в 3 рази і знову прокачайте. Загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Повторіть операцію 2 рази. Готове тісто можна робити з запасом і заморозити, щоб використовувати для подальшого приготування різноманітної випічки.
Слойки з м’ясним фаршем: рецепт приготування
Інгредієнти:
- тісто листкове – 500 г;
- фарш м’ясний – 250 г;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- яйце – 1 шт.
Готуємо:
- Готове листкове тісто розморожуємо (за потребою).
- М’ясо та цибулину пропускаємо через м’ясорубку. Тушимо. Солимо та перчимо за смаком.
- Тісто розкачуємо, нарізаємо невеликими квадратами, викладаємо на середину м’ясний фарш, складаємо краї трикутником та защипаємо.
- Збиваємо виделкою яйце та змащуємо зверху пиріжки. За бажанням, посипте зверху кунжутом.
- Викладаємо на деко, змащене олією, або пергаментний папір.
- Ставимо у розігріту духовку до 190º на 20 хв.
- Подавати можна як гарячими, так і холодними. Приємного апетиту! 😉