Інгредієнти:
- свинина (шия), 1.5 кг;
- сало, 400 г;
- сіль, 1.5 ст.л.;
- перець, 1 ст.л.;
- часник, за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо ріжемо дрібними шматочками, сало нарізаємо маленькими кубиками, все змішуємо, солимо і перчимо до смаку. Можна також додати і ваші улюблені спеції для м’яса.
- Часник пропускаємо через прес і додаємо в фарш.
- Влийте трохи бульйону або води, добре все вимішайте і наповніть масою кишки.
- Укладаємо ковбасу в ємність і ставимо на ніч у холодильник. Можна і на добу, м’ясо краще просочиться.
- Доводимо до кипіння воду, кладемо ковбасу, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин.
- Виймаємо ковбасу, просушуємо паперовими рушниками, викладаємо на деко, змащене олією, або застелене пергаментом. Робимо голкою проколи в кількох місцях.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо ковбасу 1 годину.