Смачна і холодна, і гаряча! Домашня ковбаса «Галицька»

Інгредієнти:

  • свинина (шия), 1.5 кг;
  • сало, 400 г;
  • сіль, 1.5 ст.л.;
  • перець, 1 ст.л.;
  • часник, за смаком.

Процес приготування:

  1. М’ясо ріжемо дрібними шматочками, сало нарізаємо маленькими кубиками, все змішуємо, солимо і перчимо до смаку. Можна також додати і ваші улюблені спеції для м’яса.
  2. Часник пропускаємо через прес і додаємо в фарш.
  3. Влийте трохи бульйону або води, добре все вимішайте і наповніть масою кишки.
  4. Укладаємо ковбасу в ємність і ставимо на ніч у холодильник. Можна і на добу, м’ясо краще просочиться.
  5. Доводимо до кипіння воду, кладемо ковбасу, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин.
  6. Виймаємо ковбасу, просушуємо паперовими рушниками, викладаємо на деко, змащене олією, або застелене пергаментом. Робимо голкою проколи в кількох місцях.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо ковбасу 1 годину.