Смакота. Приготування хачапурі по-тбіліськи. Ці коржі краще їсти гарячими!

Насправді, начинку хачапурі не обов’язково готують з сулугуні. Коли ми перебували у Тбілісі, то зайшли в одне вуличне кафе. Безумовно, ми замовили традиційну грузинську страву — хачапурі. Такої смакоти я ще не куштувала! А от як приготувати таку страву вдома, нам розповів старий грузин.

Хачапурі можна готувати по-різному, адже кількість рецептів дійсно вражає. Але ми з вами ділимося універсальним, який може стати чудовим доповненням до сніданку, або ж повноцінним обідом.

Рецепт хачапурі по-тбіліськи

Складові:

  • 3 скл. пшеничного борошна
  • 1 скл. кефіру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 400 г сиру твердих сортів
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

1. Налийте кефір у склянку та змішайте його з одним яйцем, сіллю, цукром та рослинною олією.

2. У вас має бути три склянки борошна: дві потрібно просіяти в цю суміш, а одну залишити для підсипання. Також з борошном додайте соду.

3. Починайте замішувати тісто та додавайте частково борошно з третьої склянки. Тісто має стати м’яким та повинне тримати форму. Також може трішки липнути до рук. Зверху накрити серветкою та залишити постояти.

4. Для начинки потрібно натерти сир ти змішати з одним яйцем.

5. З тіста робимо ковбаску та ділимо її ще на 7 шматків.

6. З кожної частини потрібно зробити коржі.

7. В центр цих коржів поміщаємо начинку з яйця та сиру.

8. Кінці коржів потрібно злегка підтягнути та зліпити разом в центрі.

9. Тепер з двох сторін злегка розкачуємо скалкою. Будьте обережні, щоб не пошкодити тісто.

10. Розігрійте сковороду, але ні в якому разі не додавайте олії! Смажте під кришкою з двох сторін.

11. Відразу змастіть готові коржі вершковим маслом. Смачного!