fbpx

Соус з помідорів на зиму — смачна заправка до будь-якої страви

Соус з помідорів на зиму — смачна заправка до будь-якої страви
Соус з помідорів на зиму — смачна заправка до будь-якої страви

Ви будете готувати таку смакоту щороку, тільки не забудьте зберегти рецепт.

Складові:

  • Помідори – 6 кг
  • Солодкий болгарський перець – 1 кг
  • Олія – 300 мл
  • Часник – 300 г в очищеному вигляді
  • Сіль – 4 ст. ложки.
  • Цукор – 200 г
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Перець горошком – 15-20 шт.

Помідоровий соус на зиму, покроковий процес приготування

1. Помідори добре помити і перекрутити на м’ясорубці. Перець очистити, видалити насіння та пропустити через м’ясорубку.

2. У глибоку каструлю перелити помідори і подрібнений перець. Поставити на вогонь і з моменту закипання варити 20 хвилин.

3. Часник очистити і пропустити через часникодавку. У каструлю, через зазначений час, додати часник, цукор (200 г), сіль (4 ст. ложки) і перець горошком (15-20 шт.). Ретельно перемішати, а потім додати 300 мл. рослинної олії. Ще раз гарненько все перемішати. Після закипання варити 15 хвилин. Потім додати оцет 9% (100 мл), перемішати і вимкнути плиту.

4. Заздалегідь потрібно простерилізувати банки і прокип’ятити кришки.

5. Готовий соус розлити по банках і щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт