
Ви будете готувати таку смакоту щороку, тільки не забудьте зберегти рецепт.
Складові:
- Помідори – 6 кг
- Солодкий болгарський перець – 1 кг
- Олія – 300 мл
- Часник – 300 г в очищеному вигляді
- Сіль – 4 ст. ложки.
- Цукор – 200 г
- Оцет 9% – 100 мл
- Перець горошком – 15-20 шт.
Помідоровий соус на зиму, покроковий процес приготування
1. Помідори добре помити і перекрутити на м’ясорубці. Перець очистити, видалити насіння та пропустити через м’ясорубку.
2. У глибоку каструлю перелити помідори і подрібнений перець. Поставити на вогонь і з моменту закипання варити 20 хвилин.
3. Часник очистити і пропустити через часникодавку. У каструлю, через зазначений час, додати часник, цукор (200 г), сіль (4 ст. ложки) і перець горошком (15-20 шт.). Ретельно перемішати, а потім додати 300 мл. рослинної олії. Ще раз гарненько все перемішати. Після закипання варити 15 хвилин. Потім додати оцет 9% (100 мл), перемішати і вимкнути плиту.
4. Заздалегідь потрібно простерилізувати банки і прокип’ятити кришки.
5. Готовий соус розлити по банках і щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.
Смачного!
Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт