Сусідка підказала мені, як готувати квашені огірки. Друзі постійно приїжджають в гості «на огірочки»

Сусідка підказала мені, як готувати квашені огірки. Друзі постійно приїжджають в гості «на огірочки»
Сусідка підказала мені, як готувати квашені огірки. Друзі постійно приїжджають в гості «на огірочки»

Інгредієнти:

На 3 л банку:

  • Огірки – 2 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст.л. з гіркою
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Сушений кріп – 1 шт.
  • Зелень кропу – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Гіркий перець – 0,25 шт.
  • Гірчиця суха – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Спочатку необхідно замочити огірки в холодній воді на 4-5 годин.
  2. Всі спеції, зелень і овочі укласти в стерилізовану банку,  зверху огірки.
  3. Тепер готуємо розсіл: у холодній воді просто розчиняємо сіль.
  4. Заливаємо розсолом банку з огірками доверху, накриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі.
  5. Через три дні смачна закуска готова. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Сусідка підказала мені, як готувати квашені огірки. Друзі постійно приїжджають в гості «на огірочки»
Сусідка підказала мені, як готувати квашені огірки. Друзі постійно приїжджають в гості «на огірочки»