Тертий пляцок – улюбленець усіх гостей!

Тертий пляцок - улюбленець усіх гостей!
Тертий пляцок - улюбленець усіх гостей!

Інгредієнти для  тертого пляцка:

  • 1 пачка вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • 2 чайні ложки порошку для випічки
  • 4 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 1/2 чайної ложки мигдального екстракту
  • 2  столові ложки какао-порошку
  • 4 столові ложки цукрової пудри
  • 1 банку варення з чорної смородини

Рецепт приготування:

  1. Починаємо готувати пісочне тісто. Відокремлюємо жовтки від білків і залишаємо білки на потім.
  2. Жовтки розтираємо з цукром за допомогою міксера або кухонного комбайну. До вже отриманої однорідної маси додаємо екстракт мигдалю.
  3. Потім до маси додаємо борошно перемішане з розпушувачем і холодне вершкове масло. Швидко замішуємо до отримання однорідного тіста.
  4. Тісто ділимо на 3 частини – одна велика і дві менші. Більшу частину тіста і одну меншу покласти в морозилку.
  5. Другу меншу частину з’єднуємо з какао і теж кладемо в морозильну камеру.
  6. Форму, розміром 22×28 см застиляємо папером для випічки.
  7. Потім виймаємо з морозилки більшу частину тіста і викладаємо на дно форми.
  8. На тісто викладаємо рівномірно всю банку варення.
  9. На шар з варенням натираємо на грубій тертці тісто з какао, розприділяючи рівномірно по всій формі.
  10. Потім збиваємо білки з цукровою пудрою в густу піну і викладаємо її на тісто.
  11. Зверху тремо світле тісто.
  12. Випікати пляцок при 180С протягом 40 хвилин або до тих пір, поки верх  не стане красиво зарум’яненим.
  13. Готово! Смачного!
Тертий пляцок - улюбленець усіх гостей!
Тертий пляцок – улюбленець усіх гостей!

За матеріалами