
Традиційно, він готується зі смородиновим джемом, але тертий пиріг , як відомо, вийде смачно з будь-яким варенням. Наприклад, в нашому варіанті використовується полуничний джем.
Інгредієнти:
- яйце – 2 шт.
- борошно – 500 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 250 г
- ванілін – 0,5 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- полуничний, або смородиновий джем – за смаком
Приготування:
- Готуємо пісочне тісто для пирога . Поставте масло розтоплювати в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно з розпушувачем.
- Розтоплене масло вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями і ваніліном.
- Повільно додавайте борошно в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкачати до потрібного розміру, викладіть в форму і покрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см.
- Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці, поверх джему. Поставте тертий пиріг пекти в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Готовий пиріг розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою. Смачного!