fbpx

Тертий пиріг з варенням — 30 хвилин і випічка “до чаю” готова!

Тертий пиріг з варенням — 30 хвилин і випічка "до чаю" готова!
Тертий пиріг з варенням — 30 хвилин і випічка "до чаю" готова!

Традиційно, він готується зі смородиновим джемом, але тертий пиріг , як відомо, вийде смачно з будь-яким варенням. Наприклад, в нашому варіанті використовується полуничний джем.

Інгредієнти:

    яйце – 2 шт.
    борошно – 500 г
    вершкове масло – 200 г
    цукор – 250 г
    ванілін – 0,5 ч. л.
    розпушувач – 1 ч. л.
    полуничний джем – 200 г

Приготування:

  1. Готуємо пісочне тісто для пирога . Поставте масло розтоплювати в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно з розпушувачем.
  2. Розтоплене масло вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями і ваніліном.
  3. Повільно додавайте борошно в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкачати до потрібного розміру, викладіть в форму і покрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см.
  4. Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці, поверх джему. Поставте тертий пиріг пекти в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Готовий пиріг розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою. Смачного!