Інгредієнти:

для черепашок:

  • тісто листкове бездріжджове — 500 г;
  • яйце для змащення

для начинки:

  • крабові палички — 180-200 г (1 упаковка);
  • яйця варені — 2 шт.;
  • плавлені сирки — 200 г;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • майонез — 2-3 ст. л.

для декору:

  • яйця перепелині — 9 шт.;
  • зелень

Приготування:

  1. Нам знадобиться листкове тісто. Його нарізаємо на рівні квадрати, у яких потім обрізаємо 2 нижніх кути, округлюючи тим самим заготовки з одного краю.
  2. Далі беремо невеликий, розміром з наперсток, ковпачок і з його допомогою робимо краї заготовок ажурними, але нижній край залишаємо рівним. Потім дерев’яною паличкою наносимо на заготовки по 4 лінії, що йдуть з центру нижньої сторони.
  3. Рівний край заготовки призбираємо в кілька складочок і добре притискаємо, щоб він тримав форму. Нарешті змащуємо заготовки зверху яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хв.
  4. В цей час підготуємо начинку для черепашок. Для неї дрібно нарізаємо крабові палички, натираємо на тертці яйця і плавлені сирки. Також додаємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику. Якщо є бажання перчимо начинку, після чого додаємо майонез і добре все перемішуємо.
  5. Готові черепашки виймаємо з духовки і даємо їм повністю охолонути, а потім розрізаємо на половину, трохи не доходячи до кінця.
  6. Всередину черепашки кладемо кілька ложок начинки, а потім додаємо перлинку — перепелине яйце і готово! Звичайно замість перепелиних яєць можна використовувати і щось інше, наприклад, оливку або ікру. Також,  можна повністю замінити і начинку для черепашок відповідно до своїх уподобань.