Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії! Завдяки маринаду, скумбрія виходить як копчена!

Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії. Завдяки маринаду, скумбрія виходить як копчена!
Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії. Завдяки маринаду, скумбрія виходить як копчена!

Солона скумбрія за цим рецептом виходить ніжною, малосольною і смачною. Завдяки маринаду, скумбрія рівномірно просолюється і ніколи не буває пересоленою, має приємний коричневий колір, що нагадує копчену скумбрію, і завжди швидко з’їдається! Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії. Також підійде оселедець!

Рецепт солоної скумбрії

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1-2 шт.
  • вода – 1 л
  • сіль – 5 ст.л. без верху
  • цукор – 2 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • міцний чорний чай без добавок – 3-4 ст.л.

Приготування:

  1. Спочатку готуємо маринад. У каструлю з водою додаємо порізану цибулю, сіль, цукор і чай. Чай, завдяки дубильним речовинам, робить рибу більш щільною і красивою, а також надає їй коричневий колір.
  2. Кип’ятимо маринад 5 хвилин і залишаємо остигати.
  3. Чистимо скумбрію. Видаляємо голову, нутрощі, добре промиваємо рибу всередині і видаляємо чорну плівку на внутрішній поверхні скумбрії.
  4. Якщо риба досить велика, можна зробити невеликий розріз уздовж хребта.
  5. Кладемо рибу в повністю остиглий маринад. Далі ставимо її просолюватися в холодильник на 2 доби.
  6. Виймаємо скумбрію після закінчення даного часу, просушуюємо на паперовому рушнику, ріжемо на шматочки і подаємо до столу.
Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії. Завдяки маринаду, скумбрія виходить як копчена!
Це найвдаліший рецепт засолювання скумбрії. Завдяки маринаду, скумбрія виходить як копчена!

За матеріалами