Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці. Натуральний і смачний десерт!

Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці
Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці

Слива – один з небагатьох продуктів, який зберігає свої корисні властивості навіть після термічної обробки. Ось чому це ідеальний фрукт для приготування цукатів. Натуральний і смачний десерт забезпечить вас запасом вітамінів протягом зими. До того ж цукати зі слив дуже просто зробити.

Інгредієнти:

  • слива – 4 кг
  • вода – 1 скл.
  • цукор – 1,5 кг
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Насамперед добре вимийте сливи і вийміть з них кісточки, розрізавши навпіл. У вас повинно вийти 4 кг чистої ваги.
    Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці. Натуральний і смачний десерт!
    Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці. Натуральний і смачний десерт!

     

  2. У глибоку каструлю насипте цукор, влийте воду і поставте на сильний вогонь. Після закипання додайте сливи і зменшіть вогонь. Перемішайте і варіть 30 хвилин.
    Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці. Натуральний і смачний десерт!
    Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці. Натуральний і смачний десерт!

     

  3. Відкиньте сливи на друшляк, а сироп поверніть назад на вогонь. Варіть сироп, постійно помішуючи, до загустіння.
  4. Коли сироп охолоне, поверніть в нього сливи і знову поставте на повільний вогонь. Потримайте 1 хвилину, після чого відкиньте на друшляк. Повторіть процедуру кілька разів, а під час останньої додайте лимонну кислоту. Сливи повинні стати м’якими і блискучими.

Сливи, приготовлені таким чином, за смаком і консистенцією нагадують мармелад з легкою кислинкою . Сливові цукати можуть зберігатися в холодильнику набагато довше, ніж свіжі фрукти. 

Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці
Цукати зі слив — вам не потрібно більше сушити сливи в духовці