
І, знову, рецепт від Пані Стефи ! 😉
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком – це цілком не обов’язкова, але дуже приємна річ. Особливо для мене, бо мені дуже смакують квасно-солодкі соуси до м’яса і сиру.
На 2 кілограми фіолєтової цибулі я взяла:
- 150 мл оливкової олії (наступного разу буду брати менше)
- 100 мл меду
- 100 грам цукру
- 2 великих квасних твердих яблука
- 250 мл білого мускатного вина
- 50 мл бальзамічного оцету
- чубату чайну ложечку солі
- чубайту чайну ложечку свіжомеленого чорного перцю
- 3 чайні ложечки свіжомеленого коріандру
- суміш прованських трав (краще б свіжі, але…)
Цибулю порізала півкільцями. В високій ринці на гарячій олії прогріла приправки, і на досить великому вогні засмажила цибулю з цукром – не сильно, але щоб зм’якла і почала карамелізуватися. Зменшила вогонь до мінімуму, посолила, накрила покришкою і хв 15 дала попріти. Потім додала порізані шматочками яблука, мед, бальзамік і вино і лишила тушкуватися десь на 2-3 години, час від часу помішуючи, поки максимально випарується волога.




Цибульковий конфітюр, розфасований гарячим в стерилізовані слоїки, може добре зберігатися в холодній комірчині або холодильнику кілька місяців.
Як я вже казала – дуже смакує з печеним або вареним м’яском, сиром – і гострим і прісним, також дуже добре з паштетом, і все це запиваючи винцем.. 😉
