Турецький хліб на сковороді. Більше не купую в магазині

Пісний турецький хліб на сковороді. Більше не купую в магазині
Пісний турецький хліб на сковороді. Більше не купую в магазині

Базлама — це турецький хліб на сковороді, який традиційно готують на сніданок до чаю. Така випічка найбільше підходить для ранкової трапези, бо це швидко і нереально смачно.

Ці коржики щедро змащують вершковим маслом. Можна посипати ще й цукром або ж заправити медом чи солодкою патокою. А якщо додати ще й ароматний шматочок твердого сиру, то цим коржам ціни немає — такі вже вони смачнющі.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 400 г
  • кефір — 250 мл
  • сіль — за смаком
  • сода — 1 ч. л

Пісний турецький хліб на кефірі — рецепт

  • Борошно змішати з сіллю та содою, просіяти через сито. Додати кефір та замісити м’яке тісто. Можливо, кефіру знадобиться трохи більше, бо все залежить від його густоти та консистенції. Та головне правило — тісто має бути ніжним. Під час замішування руки змочувати олією, щоб тісто не липло. Накрити його харчовою плівкою та поставити в холодильник на 10 хвилин.
  • Скачати тісто в ковбаску й розділити на 5 рівних шматочків. Кожну таку частину розкачати в млинець. Усі заготовки наколоти виделкою.
  • Розігріти сковороду без олії. Смажити млинці на сухій сковороді на середньому вогні. Як тільки млинчик зарум’янився, перевернути його на інший бік. І вже готову випічку змастити вершковим маслом.

Турецький хліб на сковороді можна подавати до перших страв. Ще можна змастити його олією чи маслом з улюбленими приправами та зеленню. Або ж чимось солоденьким і смакувати з чаєм. Це швидко і нереально смачно. Спробуйте приготувати — вам сподобається!

Джерело