
Якщо ви любите експериментувати на кухні, робити щось нове, незвичайне і оригінальне, спробуйте приготувати пряні в’ялені сливи. Ви будете здивовані, але з цих фруктів можна готувати не тільки солодкі десерти, джем, випічку і варення, з них виходять відмінні гострі соуси, маринади і приправи. Завдяки пряним травам і часнику, слива в цьому рецепті набуває приємний, незвичайний і оригінальний смак. Її можна подавати до сиру, м’яса, риби і зелені. В’ялена cлива відмінно обіграє будь-яку страву, зробить її справжнім «кулінарним шедевром».
Інгредієнти для приготування в’ялених слив в домашніх умовах:
- слива – 1 кг;
- часник – 2-3 зуб.;
- чорний і духмяний перець;
- сіль – за смаком;
- сушені трави (орегано, розмарин, чебрець);
- оливкова олія
Рецепт приготування в’ялених слив:
Для приготування пряних слив слід вибрати щільні, м’ясисті фрукти з неушкодженою поверхнею, промити їх під проточною водою, а потім видалити зайву вологу серветкою. Підготувати сушені трави, сіль і оливкову олію. Розрізати сливи на дві частини і видалити з них кісточки. Кожен шматочок посипати сіллю і травами, укласти сливи в один шар на деко і поставити в духовку (температура 120 градусів) на 4-5 годин. Після того, як слива зменшиться в розмірі, дістати її з духовки. Очистити часник від лушпиння і розрізати його на кілька частин. Укласти в’ялені сливи в скляну ємність, чергуючи їх з часником і спеціями. Залити пряну сливу олією, закрити кришкою і поставити ємність в холодильник. Такі в’ялені сливи можна зберігати в холодильнику 2-3 місяці. За цим рецептом можна приготувати томати і солодкий перець.

Рецепт та фото взято з інтернету