Дуже смачний і ніжний пиріг з ванільним ароматом! Готується дуже швидко, із доступних інгредієнтів.
Текстура дуже легка та ніжна, спробуйте приготувати 😉
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вершкове масло – 200 г
- Розпушувач – 1,5 чайні ложки
- Борошно – 300 г
- 1 яйце
- цукор – 3 ст.л.
Для начинки:
- Сметана – 500 г
- Яйце – 4 шт.
- Ванільний цукор – 30 г (3 ст.л.)
- Ванілін – 1 п.
- Цукор – 4 ст.л.
Рецепт приготування:
- Холодне масло натерти на грубшій тертці, додати цукор, 1 яйце, просіяти борошно з розпушувачем, руками замісити пісочне тісто, скачати в кулю.
- Форму діаметром 24 см змастити вершковим маслом. Тісто розкачати в пласт і за допомогою качалки перенести в форму. Розподілити по формі, зробити високі бортики – це важливо !!! (пиріг високий і начинка під час випічки піднімається!).
-
Для начинки: вінчиком збити сметану з яйцями, ваніліном і з цукром до однорідності. Вилити на тісто – повинно вийти так, що бортики будуть вище, ніж начинка.
-
Розігріти духовку. Випікати пиріг 35-45 хвилин при 180 градусах.