Віденський штрудель з яблуками, маком, щавлем і бананами – покроковий рецепт

Такий штрудель можна готувати практично з будь-якою начинкою: як солодкою, так і солоною. Буде однаково смачно!

Віденський штрудель з яблуками, маком, щавлем і бананами. Тісто для трьох-чотирьох штруделів: 0,5 л води, 2 яйця, 100 г м’якого масла, борошно. Начинка для одного: 2 яблука, кориця, цукор; щавель, цукор, 1 ст. ложка крохмалю або пудингу (перетерти, злити сік); 2 банани, жменя родзинок і горіхів; запарений мак, горіхи.

  • Змішати яйце і м’яке масло, додати дрібку солі, можна кілька ложок цукру, трохи борошна.
  • Влити воду (майже окріп), поступово всипати борошно, вимісити еластичне тісто, поки почне відлипати від рук.
  • Згорнути кулькою, накрити плівкою, залишити на столі.
    Начинка: яблука порізати дуже тонкими пластинами, родзинки пропарити, горіхи подрібнити.
  • Тісто розділити на три частини (завбільшки з кулак), дуже тонко розкачати на лляному рушнику (до прозорості), змастити розтопленим маслом, викласти дуже тонким шаром начинку, згорнути рулетом.
  • Викласти на деко, застелене пекарським папером, змащеним маслом. Змастити яйцем, запікати за температури 180 градусів.
  • Різати гарячими, інакше будуть кришитися. Їсти або гарячими, або наступного дня.
  • Можна готувати з будь-якою начинкою: картопля+гриби; риба; гриби; сир+родзинки; м’ясо; капуста.

Джерело