
Інгредієнти:
- будь-яке варення -1 склянка;
- сіль – щіпка;
- яйця – 2 шт;
- кефір – 250 мл;
- цукор – 0,5 склянки;
- сода – 0,5 ч.л;
- ванілін – за смаком;
- борошно – 2,5 склянки;
- родзинки – 80 г
Приготування:
Варення змішуємо з содою і добре вимішуємо, залишаємо на кілька хвилин. Яйця збиваємо з цукром, ваніліном і сіллю, виливаємо в варення і перемішуємо. Борошно просіваємо і поступово вмішуємо в тісто – цілком можливо, що вам буде потрібно менше борошна.
Ізюм промиваємо, додаємо в тісто. Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг 40 хвилин, але перевіряйте готовність. Готовий пиріг виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Якщо ви брали яблучне варення – пудру змішайте з корицею, буде дуже смачно.
